Головна / НОВИНИ / Події

  23 грудня 2022 року почесний професор та член Наглядової ради університету Морітц Гунцінґер (Німеччина) прилетів з Франкфурта до Києва, щоб 24 грудня провести католицький Святвечір у колі друзів Драгомановського університету. Наступні два дні він присвятив зустрічам з керівництвом закладу та Національною академією педагогічних наук. Було обговорено перспективи подальшого розвитку університету, можливості співпраці.

  Перед від’їздом Морітц Гунцінґер зауважив, що глибоко вражений оптимізмом і стійкістю всіх, з ким спілкувався в Україні, та, користуючись кожною нагодою, планує переконувати політиків у Берліні та Брюсселі, що європейські цінності потрібно захищати в Україні.

Дорогі драгомановці! Рік для України, для кожного з нас видався дуже складним. 24 лютого 2022 року – день повномасштабного вторгнення росії в Україну – розділив життя українців на «до» та «після». Хтось втратив родину, домівку, змушений був стати внутрішнім переселенцем чи шукати прихистку закордоном, а хтось чекає з війни рідну людину та з усіх сил намагається не впадати у відчай. Та переважна більшість з нас продовжують працювати, підтримуючи економіку та життєдіяльність держави, попри постійні ракетні обстріли та енергетичну кризу.

Навіть незважаючи на такі складні обставини, ми з вами навчаємо студентів, розвиваємо наукову діяльність та підтримуємо міжнародні зв’язки з партнерами, які поставились з розумінням і підтримкою.

Національний фонд досліджень України ініціював фандрейзингову кампанію, спрямовану на залучення позабюджетних коштів на поновлення грантової підтримки проєктів з виконання наукових досліджень і розробок, реалізацію яких через збройну агресію рф не було продовжено та розпочато в 2022 році, а також на грантову підтримку проєктів за іншими напрямами у межах нових конкурсів.

Деталі  >>> https://nrfu.org.ua/fundraising/

Інвестуйте в дослідників та їхні ідеї, які є цінними для України і світу!

   Підтримка світу та міджнародних партнерів для України сьогодні дуже важлива. Університети зі свого боку також працюють над розвитком міжнародного співробітництва, взаємодопомоги та взаємопідтримки. Міжнародна співпраця у галузі освіти та науки, участь у міжнародних наукових проєктах, академічна мобільність студентів та багато ін. серед пріоритетних завдань Драгомановського університету.

   13 грудня 2022 року в університеті вшанували пам'ять Миколи Івановича Шкіля, доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАПН України, дослідження якого були присвячені розробці асимптотичних методів інтегрування диференціальних рівнянь та їх систем. Він був керівником наукової школи «Проблеми наближених методів розв'язання диференціальних та інтегральних рівнянь», яка виплекала не одне покоління науковців.

Офіційним цифровим інтернет-ресурсом Українського державного університету імені Михайла Драгоманова є сайт https://udu.edu.ua, а також сайт Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова https://npu.edu.ua до того часу, поки його контент перебуває в актуальному стані.

Детальніше >>

   На початку грудня Верховна Ради України прийняла Постанову «Про призначення у 2022 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук», якою пропонується за результатами проведеного конкурсу присудити у 2022 році 30 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук.

  Зокрема, стипендію призначено нашому співробітнику – доктору філософських наук, професору Терепищому Сергію Олександровичу – на виконання наукової (науково-технічної) роботи: «Медіаграмотність та соціальна відповідальність освітян в умовах інформаційної війни». Мета роботи – розробка теоретико-методологічного та практичного інструментарію формування медіаграмотності дорослого населення в умовах інформаційної війни.

   Сьогодні, 6 грудня 2022 року, в Україні відзначають свято тих, завдяки кому ми маємо можливість жити у рідній країні і спілкуватися рідної українською мовою, зберігати українські традиції, навчати дітей, прищеплюючи їм питомі цінності українського народу. Все це можливо завдяки нашим Збройним силам України.

   Доземний уклін вам за ваші мужність, витримку, стійкість, майстерність, за те, що виборюєте право незалежності і свободи нашої Батьківщини. Ви опора і захист, сила і гордість України! Саме завдяки вам ми маємо можливість жити у вільній країні.

Втрачений час, який ти не використав на навчання.

 Хто думає про науку, той любить її, а хто її любить, той ніколи не перестає вчитися, хоча б зовні він і здавався бездіяльним.

Добрий розум робить легким будь-який спосіб життя.

Афоризми відомі, мабуть, усім. Цьому вчив нас Григорій Сковорода, 300 років від дня народження якого сьогодні, 3 грудня 2022 року, відзначають в Україні.

   24 листопада 2022 року в університеті пройшло засідання Вченої ради НПУ імені М. П. Драгоманова, на порядку денному якого було розглянуто питання про розвиток студентського самоврядування в навчальних підрозділах університету (доповідали проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів Ігор Вєтров та голова Студентського парламенту Катерина Бульчик) та системи забезпечення академічної доброчесності в університеті (доповідали проректор з наукової роботи Григорій Торбін, начальник відділу з питань інтелектуальної власності Олена Ємельянова).

   Ракетні обстріли по житлових будинках та критичній інфраструктурі з метою залишити Україну в темноті та холоді, зламати українську міць та рішучість продовжуються, хоч і не мають успіху в російського агресора. Український народ сильний у своїй єдності та наданні допомоги один одному. Ми не здаємося, а попри все намагаємося жити, підтримуючи моральний дух, продовжуючи традиційні щорічні заходи в університеті.

   21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня згадуємо дві доленосні для української державності події – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Цього дня вшановуємо патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Сторінка 1 із 33