Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Міжнародна наукова конференція «Асимптотичні методи в теорії диференціальних рівнянь»

Міжнародна наукова конференція «Асимптотичні методи в теорії диференціальних рівнянь»

   13 грудня 2022 року в університеті вшанували пам'ять Миколи Івановича Шкіля, доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАПН України, дослідження якого були присвячені розробці асимптотичних методів інтегрування диференціальних рівнянь та їх систем. Він був керівником наукової школи «Проблеми наближених методів розв'язання диференціальних та інтегральних рівнянь», яка виплекала не одне покоління науковців.

 

konf shkilya zast

   Цього року відомому математику мало б виповнитися 90 років. Тож до цієї дати було приурочено проведення Міжнародної наукової конференції «Асимптотичні методи в теорії диференціальних рівнянь», яка символічно пройшла  в аудиторії імені М. Шкіля.

konf shkilya 1

   Віктор Андрущенко, в. о. ректора УДУ імені Михайла Драгоманова,  відкрив конференцію, привітав її учасників та побажав цікавих доповідей та плідних дискусій, а ще поділився власними спогадами тих часів, коли спільно працював з Миколою Івановичем.

konf shkilya 2

Модератором конференції став декан факультету фізики, математики та інформатики Микола Працьовитий.

konf shkilya 3

konf shkilya 4

Завітала на конференцію і дружина Миколи Івановича Катерина Тодосівна, яка щиро подякувала за теплі слова, шану та пам’ять, яку зберігає університет і передає наступним поколінням, про рідну людину.

konf shkilya 5

Після привітальних слів розпочалась робота пленарного засідання з обговоренням актуальних питань проблематики конференції.

konf shkilya 6

konf shkilya 7

konf shkilya 8

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter