Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / У Блакитній залі НПУ імені М.П. Драгоманова відбулись урочистості з нагоди ювілею НСПУ

У Блакитній залі НПУ імені М.П. Драгоманова відбулись урочистості з нагоди ювілею НСПУ

    9 вересня 2021 року у стінах Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова відбулись урочисті збори з нагоди 30-ї річниці з часу створення незалежної Національної спілки письменників України.

 

  spu 1    Зустрічав учасників заходу й вітав у холі університету Камерний оркестр НПУ імені М.П. Драгоманова під керівництвом декана факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Василя Федоришина.

spu 2

   Модерували захід Лариса Хоролець і голова Спілки Михайло Сидоржевський. На урочистості завітали представники керівництва держави, громадських організацій, меценати, діячі мистецтв, письменники. На заході відбулось також вручення нагород письменникам за багаторічну творчу працю та заслуги перед державою. НПУ імені М.П. Драгоманова також долучився до привітань і відзначив Михайла Олексійовича Сидоржевського Ювілейною медаллю «185 років НПУ імені М.П. Драгоманова».

spu 3

spu 3a

    На зустріч завітали й драгоманівці, зокрема до заходу долучилися ректор університету Віктор Андрущенко, проректори  Григорій Торбін, Ігор Вєтров, Володимир Лавриненко, Микола Корець, декани Тетяна Мелещенко та Богдан Андрусишин, очільниця Центру молодіжної політики Таміла Новіцька та Центру культури і мистецтв Ірина Савченко, народний артист України, професор кафедри методики викладання української мови і літератури, лауреат Народної премії України імені Тараса Шевченка Андрій Демиденко.

spu 5

spu 6

spu 7

spu 8

spu 9

     До слова був запрошений ректор університету, академік НАПН України, член-кореспондент НАН України Віктор Андрущенко, який привітав гостей від імені всього Драгоманівського колективу з 30-літтям незалежності нашої держави та ювілеєм Спілки, побажав доброго здоров’я і нових творчих успіхів та підкреслив необхідність зустрічей письменників, літераторів – духовних провідників нації – зі студентською молоддю, яка завтра піде в аудиторії до дітей, своїх учнів, виховувати й формувати їх особистості гідними громадянами української нації. І університет є прекрасним майданчиком для цього, своєрідним інформаційним і культурним центром.

spu 10

    Михайло Сидоржевський на урочистому засіданні повідомив про приємну новину для Драгоманівської родини: Віктора Петровича Андрущенка обрано новим членом Національної спілки письменників України!

spu 11

spu 4

    Тож вітаємо нашого очільника з визнанням і його непересічного письменницького таланту. Щиро бажаємо натхнення, окриленості, творчого запалу, і нехай, Вікторе Петровичу, Ваше перо буде гострим, слово – влучним і сильним, а творча доля – прихильною і самовідданою.

   Неперевершений виступ спілчанам подарував надзвичайно талановитий професор нашого університету Анатолій Паламаренко. Проникливе виконання поезій велетів українського слова Тараса Шевченка та Івана Франка не могло залишити байдужим жодного слухача. Завершилось засідання виконанням мініконцерту легендарним Національним заслуженим академічним українським народним хором України імені Григорія Верьовки під керівництвом мегаталановитого Зеновія Корінця.

spu 12

spu 13

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter