Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Шануємо українські Великодні традиції!

Шануємо українські Великодні традиції!

   Напередодні Великодня здавна існує традиція прикрашати писанками дерево, яке вважається одним із головних символів світлого свята поряд з розфарбованими яйцями та  ароматними пасками.  Великоднє дерево - це не лише символ нового життя, але й чудове доповнення інтер’єру чи екстер’єру Вашої домівки. Щороку цю традицію продовжують студенти факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського, прикрашаючи дерева писанками біля свого навчального корпусу.

 

   pysanky 1

  Процес декорування пасхальних писанок, розфарбовування яєць до Великодня – також традиція дуже давня, а в малюнки наші предки вкладали особливий сенс. Студенти факультету педагогіки і психології, реалізуючи проєкт «Створи писанку – запали весняне сонце», цьогоріч теж поринули у світ прадавніх символів, створюючи свої надзвичайні шедеври, частину яких було презентовано ректору університету Віктору Андрущенку та членам Вченої ради на засіданні 29 квітня 2021 р.,  а решту – представлено на сторінках у соцмережі.

pysanky 2

pysanky 3

   Зрештою, об’єднавши свої зусилля, студенти обох факультетів за сприяння деканів Василя Федоришина та Тараса Олефіренка прикрасили деревцята біля пам’ятного знаку-козацького хреста, встановленого на честь Героїв Небесної Сотні на вул. Тургенєвська, 11, власноруч виготовленими писанками.

pysanky 8

pysanky 9

 До вшанування Великодньої традиції долучились ректор університету Віктор Андрущенко, проректори Григорій Торбін, Ігор Вєтров та Володимир Лавриненко.

  Віктор Петрович у вітальному слові зазначив, що у цей непростий для світу й нашої України час важливо зберігати традиції і передавати їх майбутнім поколінням, і  з вдячністю звернувся до студентів, які підтримують велике надбання нашої української і світової культури. 

pysanky 4

pysanky 5

  А представники студентства, у свою чергу, подякували за можливість приєднатися до цікавої акції, яка допомогла карантинні будні перетворити у цікаві й творчі, навчитися виконувати нові елементи та отримати цікавий довід.

pysanky 6

   Шануймо українські традиції разом!

pysanky 7

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter