Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Розвиток міжнародної співпраці з освітніми закладами Республіки Таджикистан

Розвиток міжнародної співпраці з освітніми закладами Республіки Таджикистан

    З 29 березня по 2 квітня 2021 року делегація з більш ніж 80 представників провідних закладів вищої освіти України на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом відвідали Республіку Таджикистан та долучилися до освітнього форуму «Study in Ukraine» («Навчайся в Україні»). Метою візиту був розвиток співпраці в освітній та науковій сферах, розширення можливостей для навчання студентів з Таджикистану в українських закладах вищої освіти, проведення спільних наукових досліджень, а також обмін студентами та викладачами.

  Представники Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова – ректор Віктор Андрущенко, проректор з наукової роботи Григорій Торбін та декан факультету педагогіки і психології Тарас Олефіренко – презентували таджицькій освітній спільноті та потенційним абітурієнтам здобутки НПУ імені М.П.Драгоманова як флагмана педагогічної освіти України, переваги отримання вищої освіти в драгоманівському університеті.

tadgyk zag 1

    Делегація НПУ імені М.П.Драгоманова на чолі з ректором академіком В.П.Андрущенком взяла участь у низці зустрічей на найвищому освітньому рівні та провела успішні переговори про співпрацю з провідними університетами Таджикистану.

tadgyk zag 2

tadgyk zag 3

    Наша делегація також взяла участь у засіданні Вченої ради Таджицького державного педагогічного університету імені Садриддіна Айні, під час якого ознайомила науковців провідного педагогічного університету Таджикистану з освітніми та науковими здобутками Драгоманівського університету, специфікою  роботи 16 факультетів, з активним життям драгоманівських студентів.

tadgyk zag 4

tadgyk zag 5

tadgyk zag 6

     Ректору Таджицького Державного педагогічного університету імені Садриддіна Айні професору Гаффори Нумонджон Усмонзода було презентовано видання «Світанок Європи» Віктора Андрущенка, де викладено погляд на проблему формування нового учителя для об'єднаної Європи ХХІ століття, та «185 років НПУ імені М.П. Драгоманова», де представлено науково-педагогічний потенціал університету, здобутки його наукових шкіл, потенціал факультетських колективів та тих високих педагогічних технологій, які впроваджуються у розвиток університетської науки й освіти.

tadgyk zag 7

tadgyk zag 8

tadgyk zag 9

tadgyk zag 10

    Ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова академік Віктор Андрущенко та ректор Таджицького Державного педагогічного університету імені Садриддіна Айні професор Гаффори Нумонджон Усмонзода підписали договір про співпрацю, згідно якого передбачається проведення спільних наукових конференцій із запрошенням  фахівців з інших організацій, розробку та реалізацію спільних наукових проєктів, відвідин в межах міжнародних  наукових програм, візитів керівництва партнерських країн з метою обміну й удосконалення адміністративної роботи, обмін вченими в межах наукових стажувань з метою реалізації власних досліджень, обмін студентами для проведення практик, спільних студентських заходів навчального, наукового, соціокультурного характеру, обмін  спеціальною літературою, журналами і книгами, ведення сумісних видавничих проєктів, обмін інформацією про плановані заходи навчального, наукового і культурного характеру.

tadgyk zag 11

tadgyk zag 12

tadgyk zag 13

    Крім того, делегація НПУ імені М.П. Драгоманова уклала договори з Таджицьким інститутом фізичної культури і спорту та Таджицьким аграрним університетом імені Шириншох Шотемур про співпрацю в галузі підготовки кадрів вищої кваліфікації, в реалізації загальнонаукових, навчальних, методичних та дослідницьких проєктів.

tadgyk zag 14

    У межах візиту до Республіки Таджикистан делегація НПУ імені М.П. Драгоманова також зустрілась з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Таджикистан Василем Серватюком.

tadgyk zag 15

    Сподіваємося, що цей візит стане першим кроком до плідної співпраці і зміцнить дружні стосунки України та Таджикистану.

Пресслужба університету

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter