Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Ректорат 8 листопада 2021 р.

Ректорат 8 листопада 2021 р.

   8 листопада 2021 року відбулось планове засідання ректорату у змішаному форматі, де на порядку денному заслухали два питання: про розвиток дуальної освіти на фізико-математичному факультеті та про підготовку до підсумкової атестації (зимової заліково-екзаменаційної сесії).

 

 rectorat 0811 1

rectorat 0811 2

   Про розвиток дуальної освіти на факультеті математики, інформатики та фізики доповідав його декан проф. Микола Вікторович Працьовитий, який зауважив, що протягом останніх двох років факультет активно впроваджує елементи дуальної освіти при підготовці вчителів математики, що зумовлено зокрема й суспільною потребою у вчителях математики, оскільки наразі існує величезна проблема з нестачею вчителів у школах.

rectorat 0811 3

   З 2021 року факультет розпочав реалізацію проєкту держбюджетної тематики «Дуальна форма здобуття освіти та змішане навчання в системі підготовки вчителів математики». Розроблено нові освітньо-наукову та освітньо-професійну програми підготовки магістрів та навчальні плани підготовки вчителів математики, за якими відбувається навчання здобувачів вищої освіти спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) освітнього рівня «магістр» за дуальною формою здобуття освіти з вересня 2021 р.

   Крім того, для забезпечення ефективності дуальної форми здобуття освіти розроблено модель та механізми реалізації інноваційної взаємодії «школа-педагогічний університет», у яких зростає роль і  відповідальність закладу загальної середньої освіти як практичної підготовки випускника.

   Ольга Іванівна Матяш у своєму виступі зазначила, що попри велику кількість запитань і проблемних моментів, які ще потребують відповідей та рішень, все ж студенти, які поєднують навчання і роботу в закладах освіти, більш мотивовані до формування фахових компетентностей та продовження своєї роботи у школі по закінченню навчання в університеті.

rectorat 0811 4

   Роман Михайлович Вернидуб, проректор з навчально-методичної роботи,  підкреслив, що робота з упровадження дуальної форми освіти на факультеті математики, інформатики та фізики має системний характер та є однією з форм реалізації стратегічних завдань університету, зокрема наближення теорії, які отримують студенти в ЗВО, до шкільної практики.

rectorat 0811 5

   Заслухавши та обговоривши доповідь, члени ректорату проголосували й одноголосно прийняли її, констатуючи, що факультетом проведена системна робота з розробки теоретико-методичних та організаційно-педагогічних засад впровадження професійної підготовки майбутніх вчителів математики за дуальною формою здобуття освіти.

   Питання щодо підготовки до зимової заліково-екзаменаційної сесії та підсумкової атестації випускників доповідала керівниця Навчально-методичного центру Ірина Сергіївна Маркусь, яка актуалізувала увагу деканів стосовно ведення та дотримання розкладів навчальних занять, зазначенням гіперпосилань в електронних розкладах,  а також заповнення електронних журналів викладачами.

rectorat 0811 6

    Ірина Маркусь нагадала, що відповідно до затвердженого графіку навчального процесу (наказ ректора № 157 від 24 травня 2021 р.) для усіх студентів, окрім магістрів зимового випуску 2021 року, екзаменаційна сесія  пройде в січні (з 10 по 30 січня), а для цьогорічних випускників магістратури, які навчаються 1 рік і 4 місяці розпочинається вже з 29 листопада і триватиме по 12 грудня, підсумкова атестація в них завершиться 24 грудня 2021 року.  Останній навчальний день у цьому семестрі також припадає на 24 грудня 2021 року. А вже з 25 грудня 2021 року по 09 січня 2022 року та з 31 січня по 06 лютого 2022 року – канікули. З 07 лютого 2022 року початок ІІ семестру.

   Тож зимову заліково-екзаменаційну сесію та підсумкову атестацію випускників 2021/2022 навчального року потрібно провести в терміни, визначені графіками освітнього процесу спеціальностей. А в разі погіршення на території України епідеміологічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19 (перебування м. Києва у «червоній» зоні), передбачити умови переходу до проведення зимової заліково-екзаменаційної сесії та підсумкової атестації випускників з використанням дистанційних технологій.

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter