Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Ректор НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко підписав оновлену Велику Болонську Хартію Університетів

Ректор НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко підписав оновлену Велику Болонську Хартію Університетів

  Ректор НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко підписав оновлену Велику Болонську Хартію Університетів, підтвердивши сповідування університетом найважливіших освітніх цінностей і традицій та належність до європейської та світової академічної співдружності.

 

hartia 1 hartia 2

     16-17 червня 2021 року відбулась онлайнова конференція, присвячена відзначенню підписання Великої Хартії Університетів-2020, яка об’єднала університети всього світу.  До конференції приєдналась делегація НПУ імені М.П. Драгоманова на чолі з ректором Віктором Андрущенком, а також проректорами Володимиром Лавриненком, Ігорем Вєтровим та Ігорем Гамулою, керівником відділу міжнародних відносин Тетяною Матусевич, заступником декана факультету менеджменту освіти та науки з наукової роботи та міжнародної співпраці Денисом Свириденком, керівником відділу міжнародних проєктів Григорієм Хоменком та ін. На онлайн-зустрічі було продемонстровано проморолик про університет, який можна переглянути за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=n5OE6RRduOc, а також зафіксовано підписання Віктором Петровичем Великої Хартії.

hartia 3   hartia 4

hartia 5 hartia 7

hartia 8 hartia 6

hartia 9hartia 10

    Довідка. Велика Хартія університетів (Magna Charta Universitatum) є результатом пропозиції, з якою у 1986 р. Болонський університет звернувся до провідних університетів Європи. Ідею складання та підписання такого документа з ентузіазмом підтримала наукова, освітянська та політична еліта.

   Велика Болонська Хартія Університетів – документ, створений з метою вдосконалення освітніх систем і політики розвитку європейського університетського співтовариства. Він визначає основні принципи, якими повинні керуватися університети для забезпечення розвитку освіти, інноваційного руху та налагодження тісних зв’язків між закладами вищої освіти, підкреслює основні цінності, права та обов’язки університету як ключової інституції суспільства.

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter