Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Популяризуємо й поширюємо вивчення української мови

Популяризуємо й поширюємо вивчення української мови

    5 вересня 2022 року відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та Громадської організації «Українська гуманітарна платформа» у межах старту 5 курсу Всеукраїнського волонтерського проєкту «Єдині». 

 jedyni zastjedyni 1jedyni 2

     Ректор університету Віктор Андрущенко та операційна директорка проєкту Софія Денисюк урочисто підписали Меморандум.

jedyni 3

jedyni 4

    І хоча до реалізації цього проєкту  вже долучилися студенти різних курсів факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, проте саме підписання допоможе розширити види і формати проведених заходів, приєднати більшу кількість вчителів-волонтерів, що дозволить ще більшій кількості учасників взяти участь у проєкті та полегшити перехід до спілкування українською.

jedyni 5

jedyni 6

jedyni 7

    Проєкт підтримали та завітали на захід  Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та заступниця Міністра  молоді та спорту України Марина Попатенко.

                  jedyni 8 jedyni 9

     На заході декан факультету Анатолій Висоцький розповів детальніше про ініціативи студентів-малишківців, про ті проєкти з популяризації й вивчення української мови, що вже реалізовані, та про їх участь у проєкті «Єдині».

jedyni 10

jedyni 11

 

jedyni 12

jedyni 13

jedyni 14

Справді, наша молодь вже давно зрозуміла, що мова – то стрижень ідентичності українців, культурний фундамент нашої нації, той інструмент, що нас єднає, а тому прагнуть допомогти й підтримати кожного, хто прагне перейти на українську мову спілкування.

jedyni 15

jedyni 16

jedyni 17

jedyni 18

jedyni 19

jedyni 20

    Мета проєкту «Єдині» – допомогти 1 мільйону людей перейти на українську до кінця 2024 року! Долучитися може кожен з будь-якої точки світу. Та й участь є абсолютно безкоштовною! Потрібно лише заповнити форму реєстрації: https://forms.gle/CEBmwEPmp1VycBGLA

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter