Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Педагоги із Лондона презентували стилі навчання студентам-природничникам

Педагоги із Лондона презентували стилі навчання студентам-природничникам

     На початку жовтня до студентів факультету природничо-географічної освіти та екології НПУ імені М. П. Драгоманова, на запрошення декана ф-ту проф. Г. В. Турчинової, прибули гості із Великої Британії (м. Лондон) − професійні лектори, члени міжнародної організації професійних педагогів PRIME, д-р Дженні Брайден, д-р Майкл Харпер та д-р Тім Паттен.

     Провідною темою було  визначено навчання: як допомогти студенту ефективно навчатися, інтеграція у здобутті знань студентами та збереження їхнього здоров’я.

london 1

  Зауважимо, використання декількох стилів навчання є відносно новим підходом, який лише нещодавно почали визнавати в педагогічній науці, про що говорили і демонстрували англійські педагоги викладачам і студентам факультету. Адже наші студенти – у майбутньому вчителі, які скоро прийдуть до школи.

london 2

    Лекцію гості читали на вишуканій англійській мові (British English) і, що для нас ще незвично, − втрьох. Кожен із лекторів висвітлював свою тему, і було несподівано, коли вчені під час лекції дискутували один із одним, часом, і всі разом утрьох, залучали слухачів до обговорення того чи іншого питання.

london 3

    Студенти були водночас залучені до ситуативних ігор, дискусій, проведення міні-перерви, підготовки презентації – і все англійською мовою.

   Зауважимо, що це – цінний досвід для майбутніх учителів біології, хімії, географії, які опановують свою майбутню професію паралельно із вивченням англійської мови за фахом (із першого курсу) і мають право після закінчення університету викладати свій предмет іноземною мовою.

    Така підготовка студентів в умовах університету для Нової української школи стає все більш актуальною, тому що старша школа у закладах середньої освіти переходить на профільне навчання.

london 4

Факультет природничо-географічної освіти та екології

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter