Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Чорнобиль – це не лише трагедія, але й великий урок, який потрібно засвоїти новим поколінням

Чорнобиль – це не лише трагедія, але й великий урок, який потрібно засвоїти новим поколінням

    7 червня 2021 року на засіданні ректорату очільник НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко підписав Меморандум про співпрацю з директором ТОВ «Чорнобильський університет» Сергієм Мирним та директором ТОВ «ЧОРНОБИЛЬ ТУР» Ярославом Ємельяненком.

  chorn memorandum 1chorn memorandum zast

  Чорнобильський університет є сучасною платформою, в основі якої мультидисциплінарне розуміння Чорнобильської трагедії, покликане боротися з неінформованістю більшості населення та усталеними стереотипними думками про неї. Постав він із програми наукових та освітніх екскурсій та курсів ЧОРНОБИЛЬ ТУР. Його основною метою є збереження та примноження знань та досвіду, що стають все ціннішими для подолання загроз та викликів, які стоять перед сучасністю та виникатимуть перед майбутніми поколіннями.

chorn memorandum 2

chorn memorandum 3

    На початку зустрічі Віктор Петрович розповів про діяльність Драгоманівського університету, зокрема у сфері міжнародних та вітчизняних зв’язків, окреслив перспективи розвитку угоди та необхідність створення відповідної  програми та покрокової її реалізації.   

chorn memorandum 4

    Підписана угода передбачає взаємне співробітництво в галузі освіти й науково-дослідних робіт, зокрема сприяння розвитку наукового стажування, обмін професорсько-викладацьким складом, докторантами, магістрантами, студентами; надання взаємної допомоги в підвищенні науково-педагогічної кваліфікації магістрантів, докторантів і професорсько-викладацького складу шляхом запрошення вчених-педагогів для читання лекцій, проведення практичних та семінарських занять з взаємоузгоджених програм; організація спільних симпозіумів, семінарів та конференцій; реалізація спільних міжнародних та наукових проєктів і програм.

chorn memorandum 5

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter