Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Студенти-історики вшанували пам’ять студентів-вояків, що загинули під Крутами

Студенти-історики вшанували пам’ять студентів-вояків, що загинули під Крутами

    Студентство завжди було і залишається рушійною силою українського суспільства. Тому сьогодні студенти історичного факультету разом з деканом факультету Тетяною Володимирівною Мелещенко вшанували пам'ять студентів-вояків, які захищали українську державність в бою під Крутами.

    Місцем вшануванням був обраний пам'ятник героям Крут, встановлений на Львівській площі в Києві. Це місце для історії незвичайне - з однієї з таких точок студенти вирушали на 130 км від столиці протистояти експансії більшовизму на українські землі.

kruti istfak prev
    Біля пам'ятника студенти та декан зустріли одного з ініціаторів його встановлення - історика, заступника голови партії "Національний корпус" Миколу Кравченко, який розповів про історію створення пам'ятки, у співпраці разом з одним з випускників істфаку - Олександром Алфьоровим, та ініціативу про встановлення святом Дня студента 29 січня, на честь пам'яті героїв Крут. Ми підтримуємо подібну ініціативу та запускаємо хештег #День_Студента_Крути задля вшанування пам'яті загиблих вояків, які стали на захисті незалежності держави.


kruti istfak 1
    Бій під Крутами залишається доволі дискусійною темою в українському суспільстві. Але ключовою та єдиною тезою є те, що як і трохи більше 100 років тому, так і сьогодні, сміливість, мужність та відданість державним інтересам є рушійною силою боротьби за добробут та незалежність українського народу.

 

Історичний факультет

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter