Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Директор-засновник Олександрійської бібліотеки Ісмаїл Серагельдін став почесним доктором НПУ імені М. П. Драгоманова

Директор-засновник Олександрійської бібліотеки Ісмаїл Серагельдін став почесним доктором НПУ імені М. П. Драгоманова

   НПУ імені М.П. Драгоманова до своєї родини прийняли ще одного почесного доктора. Ним став відомий в усьому світі директор-засновник Олександрійської бібліотеки, нової бібліотеки в Олександрії, відкритої у 2002 році, Ісмаїл Серагельдін. Сьогодні він є почесним бібліотекарем і членом Опікунської ради Бібліотеки Олександрії, радником прем'єр-міністра Єгипту з питань культури, науки і музеїв, заслуженим професором Університету Вагенінген в Нідерландах та заслуженим професором у Коледжі Франції в Парижі. Урочисте засідання Вченої ради, присвячене врученню академічної мантії та диплому почесного доктора НПУ імені М.П.Драгоманова відбулось 20 травня 2019 року.

serageldin 1

   На засідання завітали третій Президент України, голова Наглядової ради університету Віктор Ющенко, очільниця Міжнародного благолійного Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, голова Правління Фонду Марина Антонова та український політик і підприємець Олексій Івченко.

   Відкрив засідання ректор університету НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко, представивши гостям університет, його здобутки та перспективи розвитку, співпрацю з вітчизняними та зарубіжними науковими та освітніми інституціями.

serageldin 10

serageldin 2    Віктор Ющенко представив Вченій раді Ісмаїла Серагельдіна, відзначивши неординарність та багатогранність його особистості, адже він є учасником багатьох різноспрямованих (економічних, дипломатичних, політичних, гуманітарних) проектів по всьому світу, головою та членом низки консультативних комітетів з академічних, дослідницьких, наукових та міжнародних питань, членом виконавчої ради Енциклопедії життя та головою Виконавчої ради Світової цифрової бібліотеки. Він співголовував у групі високого рівня Африканського Союзу з біотехнології, а також був членом групи ICANN з моніторингу майбутнього Інтернету. Ісмаїл Серагельдін опублікував понад сто книг і монографій і понад п’ятсот статей з різних тем: біотехнологія, розвиток сільської місцевості, сталість і цінність науки для суспільства.

serageldin 3    Рішення Вченої ради виголосив проректор з навчально-методичної роботи професор Роман Вернидуб. Почесне звання було присуджено за  плідну міжнародну співпрацю з академічною, дослідницькою, науковою та міжнародною інституціями, за значний особистий внесок у розвиток технологій в галузі науки, техніки та інновацій.

serageldin 4

serageldin 5   Ісмаїл Серагельдін звернувся до аудиторії, висловлюючи щиру вдячність за отримане звання та можливість поспілкуватися з професурою та студентством у стінах закладу-лідера педагогічної освіти України, закладу, який готує  одну з найпотрібніших у всі часи професію вчителя, який виховує, допомагає та направляє освітній процес у щоденній взаємодії зі своїми учнями.

serageldin 9

   Привітали з отриманням почесного звання проректор з наукової роботи професор Григорій Торбін та декан факультету соціально-економічної освіти професор Володимир Євтух. Особливе музичне привітання для єгипетського гостя, а тепер уже члена Драгоманівської родини, підготував Національний заслужений академічний український народний хор України імені Г.Г. Верьовки під керівництвом Зеновія Корінця.

serageldin 7

serageldin 6

serageldin 8

    Після цього новоспечений почесний доктор завітав до студентської аудиторії – майбутніх вчителів, де прочитав надзвичайно цікаву, змістовну і пізнавальну лекцію щодо переосмислення освіти у світі, що змінюється. Адже сьогодні  перед ними стоять більш серйозніші виклики і більші можливості: покоління, яке вони будуть навчати, є «цифровим». Ці діти народилося з Інтернетом і смартфонами, з соціальними медіа та абсолютно новими способами спілкування з людьми та взаємодією з інформацією та знаннями.

serageldin 14

serageldin 15

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter