Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Мелодія у кожнім серці…

Мелодія у кожнім серці…

     6 листопада у Національній філармонії України відбувся щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова «Мелодія серця» (декан факультету та автор проєкту — Василь Федоришин).

    У фоє філармонії під музичний супровід шедеврів світової класики у виконанні студентів факультету можна було насолодитися ще й образотворчим мистецтвом, оглянувши картини студентів факультету педагогіки та психології, що створювало неперевершену атмосферу перед концертом.

melodija 1

melodija 2

melodija 3

    Цього року концерт складався з двох відділів. Відкривав І відділ почесний гість заходу – Національний заслужений академічний український народний хор України і́мені Григорія Верьовки (генеральний директор та художній керівник якого – Зеновій Корінець).

melodija 7

melodija 8

    Родзинкою цієї частини стало виконання твору Антоніо Вівальді викладачем нашого факультету Ян Цзюнем на старовинному духовому музичному інструменті – дерев'яному гобої у супроводі камерного оркестру факультету під керівництвом Галини Савченко.

    У другому відділі концерту була представлена вперше в Києві симфонічна поема «Подвиг» композитора Станіслава Людкевича, який прожив понад 100 років.

    Поетичне слово з уст Героя України, професора Анатолія Паламаренка поєднало симфонічну музику із українськими піснями, які були представлені в оновленому аранжуванні для естрадно-симфонічного оркестру та прозвучали у виконанні професорів факультету мистецтв, солістів Національної опери України разом зі студентами-магістрами.

   Особливої привабливості вечору надало виконання скрипкового концерту П. І. Чайковського, який супроводжував почесний гість нашого заходу – Державний естрадно-симфонічний оркестр України, диригентом був Луїджі Гаджеро з Італії.

   Завершився захід грандіозним фінальним номером, під час якого було виконано пісню «Україна» Тараса Петриненка.

melodija 9

melodija 10

melodija 11

melodija 12

melodija 13

melodija 14

melodija 15

melodija 16

melodija 18

melodija 17

melodija 19

melodija 20

melodija 21

    Музика – мова інтернаціональна, і концерт ще раз у цьому переконав, адже зібрав на сцені представників різних країн – України, Китаю, Італії та США.

   «Мелодія серця» об’єднала усю родину драгоманівців напередодні святкування 185-річного ювілею університету разом з киянами та гостями столиці, подарувавши феєрію казкових емоцій та вражень.

melodija 4

melodija 5

melodija 6

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter