Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Засідання Науково-методичної ради університету

Засідання Науково-методичної ради університету

    20 жовтня 2020 року відбулося засідання Науково-методичної ради НПУ імені М.П. Драгоманова. Голова ради, проректор з навчально-методичної роботи професор Р.М. Вернидуб актуалізував напрями роботи ради у 2020-2021 навчальному році. На засіданні було затверджено План роботи Науково-методичної ради та персональний склад чотирьох методичних секцій, які функціонують при ній.

      Проректор з наукової роботи професор Г.М. Торбін наголосив на важливості підготовки навчальних програм актуальних курсів підвищення кваліфікації вчителів. Окрім того, на засіданні обговорювалося питання академічної доброчесності й роботи членів комісій з академічної етики факультетів. Григорій Мирославович звернув увагу членів ради на те, що на вересневій Вченій раді було затверджено "Положення про академічну доброчесність в НПУ імені М.П. Драгоманова", та на необхідності проведення популяризаційних заходів серед здобувачів освіти щодо питань дотримання академічної доброчесності.

   В університеті розгортається активна робота з оптимізації переліку освітніх програм, оновлення та перегляд їх змісту, відповідно до затверджених МОН України стандартів вищої освіти, запитів ринку праці. В цьому контексті на засіданні ради обговорювалося питання "Про особливості підготовки освітніх програм у світлі акредитаційних вимог". Завідувач організаційно-методичного відділу Навчально-методичного центру професор В.В. Волошина наголосила на необхідності підготовки якісних освітніх програм, необхідності керуватися "Положенням про освітні програми та навчальні плани в НПУ імені М.П. Драгоманова", затвердженим на Вченій раді у червні 2020 року. Професор О.П. Патинок поділилася досвідом підготовки до акредитації освітньої програми "Соціальне інспектування". Начальник відділу ліцензування та акредитації доцент І.В. Григоренко ознайомила членів Науково-методичної ради з результатами акредитації освітніх програм за попередній період і повідомила про плани проведення методичних семінарів для гарантів освітніх програм.

   Традиційно на засіданні було обговорено наукові і навчально-методичні праці  науково-педагогічних працівників університету, подані на розгляд до Науково-методичної ради НПУ імені М.П. Драгоманова.

Науково-методична рада університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter