Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

     В переддень вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні керівництво університету спільно з викладачами та студентами всьоме прийшли до пам’ятного знаку-козацького хреста, встановленого на честь Героїв Небесної Сотні на вул. Тургенєвська, 11, щоб покласти квіти та згадати ті страшні події 2014 року та тих, хто віддав своє життя на Майдані за свободу, гідність, справедливість та свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи. Так, ми заплатили тоді надто високу ціну і платимо її щодня ось уже сьомий рік поспіль, втрачаючи найкращих синів і дочок на передовій війни на Сході України. Проте ми віримо в перемогу, а героїчний вчинок майданівців пам’ятатимемо завжди. У своїх промовах на цьому наголосили і проректор з наукової роботи Григорій Торбін, і декан факультету політології і права Богдан Андрусишин.

 hrest zast

hrest 1

 hrest 2

 hrest 3

 

    Голова Студентського парламенту Катерина Бульчик  від імені студентів-драгоманівців висловила щиру вдячність та глибоку повагу усім героям, які власним життям заплатили за шанс жити у вільній, демократичній країні, пам'ять про їх вчинок завжди буде живою у свідомості молоді.

 hrest 4

 hrest 5

 

   Віталій Білозір, студент факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, зачитав написані власноруч у ті страшні дні поетичні рядки. Він тоді ще був малим хлопчаком, проте біль і страждання мужньо переносив на рівні з дорослими, виливши їх у свою поезію.

  hrest 6

hrest 7

   Єднаємося з усією Україною, оживляючи ті болісні спогади, співчуваємо родинам загиблих Героїв і віримо у краще майбутнє українського народу. Вічна слава Героям!!!

hrest 8

hrest 9

    Слава Україні! Героям слава!

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter