Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Враження команди ФПП НПУ від участі у проєкті «Успіх» у межах Всеукраїнського фестивалю гри, навчання та натхнення PLAY FEST 2020

Враження команди ФПП НПУ від участі у проєкті «Успіх» у межах Всеукраїнського фестивалю гри, навчання та натхнення PLAY FEST 2020

    Феномен успіху, формула успіху, магія успіху – сутність цих понять та як вони втілюються в системі освіти досліджувала з неабияким натхненням команда факультету педагогіки й психології НПУ імені М.П. Драгоманова. Зі своїми думками та враженнями стосовно участі у проєкті «Успіх» у межах Всеукраїнського фестивалю гри, навчання та натхнення PLAY FEST 2020 вони хочуть поділитися й з Вами.

 

   «Під час міркувань, вивчення шляху досягнення успіху відомих вітчизняних та зарубіжних особистостей ми переконалися, що успіх нашої країни цілком залежить від успішної школи, де працюють компетентні, щасливі вчителі та навчаються талановиті діти. Саме в драгоманівській родині на факультеті педагогіки і психології на основі педагогіки партнерства та впровадження в освітній процес ігрових технологій фахівці працюють над формуванням у майбутніх вчителів початкової школи та вихователів таких необхідних для сучасного суспільства якостей та професійних компетентностей, як вміння працювати в команді, здатність до критичного системного мислення, емоційний інтелект тощо.

fpp 1

    У процесі роботи ми відчули, що технологія «LEGO» надала нам позитивний поштовх для розширення нашого педагогічного світогляду, для розуміння світу сучасного дитинства, на основі чого можна і треба співпрацювати з дітьми. Зрозуміли, що «LEGO» – це не лише про деталі й будівництво, це ціла культура, якою захоплюється не тільки малеча, а цілий світ! Це один із важливих кроків на шляху до успішної діяльності вчителя.

fpp 3

     Сам проєкт є незвичним та привабливим. Ми замислювалися, в чому дійсно є сенс успіху, фантазували, втілювали свої вигадки в елементарні архітектурні споруди й т.п.

fpp 2

Насамперед завдяки участі у цьому проєкті ми ще раз переконалися, що саме професія вчителя початкових класів є нашим покликанням, а відносини з учасниками команди стали більш дружніми, творчими та змістовними.

Отже, набута практика нам, майбутнім освітянам, обов’язково знадобиться у професійній діяльності.

Дякуємо підтримці ректора Віктора Андрущенка, деканові Тарасу Олефіренку, керівнику освітніх проєктів The LEGO Foundation в Україні Оксані Ромі, а також директору Департаменту Спільнот навчання через гру the LEGO Foundation Касперу Оттосону Канструпу за організацію фестивалю й можливість проявити себе у творчій діяльності та поширити здобутий досвід на всю країну!»

 

   Команда ФПП, що брала участь у проєкті:

  • Матвієнко Олена Валеріївна – професор, заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків Факультету педагогіки і психології НПУ імені М.П.Драгоманова;
  • Цвєткова Анна Георгіївна – професор, завкафедри педагогіки і психології дошкільної освіти та дитячої творчості ФПП;
  • Григоренко Вікторія Євгеніївна – доцент кафедри педагогіки і методики початкового навчання ФПП;
  • Довбня Софія Олегівна – доцент кафедри педагогіки і психології дошкільної освіти та дитячої творчості ФПП;
  • Лук`янченко Ольга Миколаївна – доцент кафедри педагогіки і методики початкового навчання ФПП;
  • Іващенко Віта (2 курс, спеціальність «Початкова освіта»);
  • Мельничук Анастасія (2 курс, спеціальність «Початкова освіта»);
  • Гаврилюк Елеонора (2 курс, спеціальність «Початкова освіта»);
  • Тарасенко Оксана (2 курс, спеціальність «Початкова освіта»);
  • Гринь Аліна (2 курс, спеціальність «Початкова освіта»);
  • Рейда Олена (1 курс, спеціальність «Дошкільна освіта»).

Відео за посиланням>>>

fpp zast

Пресслужба університету

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter