Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Відкриття лабораторії EPAM Ukraine в НПУ імені М.П. Драгоманова

Відкриття лабораторії EPAM Ukraine в НПУ імені М.П. Драгоманова

      28 листопада 2019 року відбулась неординарна подія, присвячена 185-річчю НПУ імені М.П.Драгоманова, – провідна у світі ІТ-компанія EPAM Ukraine підписала з нашим університетом угоду про співпрацю.

    Компанія EPAM Ukraine належить до четвірки світових лідерів з розробки програмного забезпечення, вона налічує більше 30 000 працівників, має свої відділення у 25 країн світу.

   На підписання прибули поважні гості – керівник офісів  EPAM у Києві та Вінниці Степан Мітіш та його заступник з освітніх програм Максим Почебут. Їх зустріли проректор з навчально-методичної роботи Роман Вернидуб, декан факультету інформатики Анатолій Кудін, декан факультету фізичного виховання та спорту Олексій Тимошенко, голова профспілкової організації студентів 

Станіслав Цибін, заступник завідувача кафедри футболу Руслан Мішаровський, завідувач кафедри програмної інженерії Михайло Мучник, викладачі та студенти університету.

labor 1

       «Нам потрібно максимально наближувати освіту і бізнес, особливо, якщо це стосується інженерних спеціальностей. І відкриття технічних лабораторій провідних компаній у стінах університету реалізує такий підхід. Особливо приємно, що у цій лабораторії будуть не тільки навчатись студенти, а й проходити підвищення кваліфікації наші викладачі. Я вдячний компанії  EPAM Ukraine, вона допомагає нашому університету бути лідером педагогічної освіти України у реалізації інноваційних проєктів, до яких належить інформатизація університету», – зауважив ректор НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко та передав вітання усім учасникам заходу.

labor 2

       У межах угоди EPAM Ukraine подарував НПУ імені М.П.Драгоманова сучасну комп’ютерну техніку: 40 моніторів Lenovo та 20 потужних комп’ютерних станцій. Усі технічні роботи з уведення в експлуатацію техніки були виконані спеціалістами кафедри програмної інженерії факультету інформатики. Лабораторія EPAM Ukraine була встановлена в аудиторії 1-51а центрального корпусу університету. Тепер студенти комп’ютерних спеціальностей можуть себе відчути, як на сучасному виробництві: писати код програми на одному з моніторів  і бачити одразу, як вона працює, на другому моніторі. Потужні процесори робочих станцій дозволяють використовувати усі існуючі на ринку сучасні програмні продукти. Щоб переконатись у нових можливостях техніки, була проведена комп’ютерна гра Counter Strike між студентами двох факультетів – факультету інформатики та факультету фізичного виховання, спорту і здоров’я. Головним у грі став не стільки результат, скільки те, що студенти переконались у великих можливостях нової техніки.

labor 3

   labor 4

      Нові перспективи використання цієї лабораторії стали темою проведення в аудиторії 1-51а круглого столу «Відкриття нової магістерської програми підготовки тренерів з кіберспорту (eSport)» на факультеті фізичного виховання, спорту і здоров’я. На круглий стіл були запрошені професори двох дружніх факультетів.

labor 5

    А закінчився захід врученням студентам двох факультетів солодких шоколадних кубків від спонсора заходу «Львівської шоколадної фабрики» та тістечок з логотипами НПУ імені М.П.Драгоманова від фірми EPAM Ukraine.

labor 6

labor 7

labor 8

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter