Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / В НПУ імені М.П. Драгоманова створено Інформаційно-просвітницький центр з прав людини

В НПУ імені М.П. Драгоманова створено Інформаційно-просвітницький центр з прав людини

     Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та його очільник Віктор Андрущенко підтримав ініціативу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової стосовно створення Інформаційно-просвітницького центру з прав людини.

                         Denisova                                                            andrushchenko

      З метою інтеграції науки та освіти, координації і здійснення міжгалузевих досліджень з прав людини в умовах розбудови інформаційного суспільства та євроінтеграції України щодо формування правової свідомості населення, підвищенню правової культури студентів, на підставі Статуту, рішення Вченої ради НПУ імені М.П. Драгоманова (протокол № 11 від 25 червня 2020 року) та наказу ректора В. Андрущенка від 30 червня 2020 року № 179 в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова було створено відповідний Центр, керівником якого було призначено доктора юридичних наук, професора кафедри теорії та історії держави і права Ольгу Володимирівну Токарчук.

     Серед основних завдань Центру:

  • формування правової свідомості населення;
  • підвищення правової культури громадян, їх юридичної грамотності;
  • здійснення наукової діяльності з проблем прав людини в умовах розбудови інформаційного суспільства та євроінтеграції України;
  • проведення спільних просвітницьких заходів з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

     Створення цього центру як спільного освітнього простору  сприятиме підвищенню рівня обізнаності студентської молоді про права людини та механізми їх захисту, популяризації правових способів розв’язання проблем людей в Україні, надасть можливість студентам реалізувати свої прагнення спільно з  Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини у захисті порушених прав і свобод людини і громадянина.

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter