Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / У НПУ імені М.П. Драгоманова відкрили геологічний музей

У НПУ імені М.П. Драгоманова відкрили геологічний музей

    Ми щодня ходимо по землі, та чи знаєте, які багатства заховані глибоко у її надрах? А геологи, безсумнівно, знають! Адже саме вони займаються пошуком корисних копалин та вивченням їх особливостей, спеціалізуються на вивченні складу та будови гірських порід для пошуку та розвідки місцеперебування корисних копалин. Тож для того, хто цікавиться географією, фізикою та мріє побувати в експедиції десь у лісах, пустелях чи високо в горах, напевно, варто обрати саме цю професію. І здобути її можна на факультеті природничо-географічної освіти та екології НПУ імені М.П. Драгоманова.

   А віднедавна на факультеті було відкрито геологічний музей, де представлена колекція зразків мінералів, гірських порід та скам’янілих решток. Експонати виставки демонструють осадові породи, метаморфічні та магматичні породи, форми знаходження мінералів у природі, силікати, сульфіди, сульфати, галоїди та багато ін. Музей варто відвідати кожному, аби торкнутися кожного куточку нашої країни, яку вони представляють.

 

geolog museum zast   geolog museum 1

geolog museum 2   geolog museum 3

   На відкриття музею на факультет завітали ректор університету Віктор Андрущенко, проректори Роман Вернидуб, Григорій Торбін, Володимир Лавриненко, Ігор Вєтров, Микола Корець, декани факультетів та керівники структурних підрозділів НПУ імені М.П. Драгоманова.

geolog museum 4

geolog museum 5

  geolog museum 6

geolog museum 7

  Гостей, які завітали на відкриття, представила декан факультету Ганна Турчинова, яка щиро раділа від реалізації й успішного завершення проєкту.

geolog museum 21

    Віктор Андрущенко привітав учасників заходу, зауваживши важливість й необхідність такого музею для студентів та молодих науковців, та подарував музею свою знахідку – зуби мамонта.

geolog museum 8

geolog museum 9

     Ганна Володимирівна подякувала ректору за подарунок та усім, хто долучився до цього проєкту. За значний внесок у поповнення колекції геологічного музею НПУ імені М.П. Драгоманова відзначили директора «Геологічного музею» КНУ імені Тараса Шевченка, доктора геологічних наук, професора Віктора Нестеровського, головного геолога групи компаній Ferrexpo, кандидата геолого-мінералогічних наук Олександра Білоуса, завідувача відділу літології Інституту геологічних наук НАН України, професора кафедри географії університету Мирона Ковальчука, заслуженого працівника освіти України, доктора економічних наук Оксану Бродовську, завідувача кафедри мінералогії, петрографії та геохімії геологічного факультету ЛНУ імені  Івана Франка, кандидата геолого-мінералогічних наук, доцента Леоніда  Скакуна, в.о. завідувача відділу геології Національного науково-природничого музею НАН України, кандидата геолого-мінералогічних наук Володимира Гриценка, професора кафедри екології НУ «Києво-Могилянська академія», доктора геологічних наук, професора Катерину Деревську, завідувача геологічного музею Коледжу геологорозвідувальних технологій КНУ імені Тараса Шевченка Валентина Прокопця.

 geolog museum 10

geolog museum 11

geolog museum 12

geolog museum 13

geolog museum 14

geolog museum 15

   Ідейною натхненницею та однією з організаторок відкриття геологічного музею була заслужений працівник освіти, завідувачка кафедри географії, кандидат географічних наук, доцент Валентина Щабельська. Активну участь у реалізації проєкту взяли доктор геологічних наук, професор кафедри географії Мирон Ковальчук, завідувач лабораторії комплексних географічних досліджень кафедри географії Іван Харенко, кандидат географічних наук, викладач кафедри туризму Марія Бикова, викладач кафедри географії Юлія Пологовська.

   Після офіційної частини кожен зміг пройтись музейною кімнатою, розглянути експозицію та послухати завідувача музею, який захопливо та з ентузіазмом розповідав про предмети виставки. Тож чекаємо й на Вас у нашому музеї!

geolog museum 16

geolog museum 17

geolog museum 18

geolog museum 19

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter