Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Онлайн-засідання Вченої ради університету

Онлайн-засідання Вченої ради університету

     7 травня 2020 року відбулось онлайн-засідання Вченої ради НПУ імені М.П. Драгоманова. Розглядалось на порядку денному кілька питань, зокрема про діяльність університету в умовах надзвичайної ситуації (виклики та перспективи) та  про виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного за 2019 рік НПУ імені М.П. Драгоманова.  

    Про роботу університету в умовах карантину розповів ректор університету В. Андрущенко. Віктор Петрович нагадав, що згідно з рішенням Кабінету Міністрів карантин продовжено до 22 травня 2020 року, але освітній процес здійснюється в дистанційному режимі й університет продовжує працювати в установленому карантином режимі.

 

     Ректор висловив вдячність усім драгоманівцям за терпіння й розуміння ситуації: студентам й викладачам – за відповідальне ставлення до системи дистанційного навчання, дотримання нових карантинних правил проживання в гуртожитках; фінансовим службам – за те, що тримають ситуацію під контролем і вчасно й у повному обсязі виплатили стипендію студентам, заробітну плату викладачам та співробітникам; іншим працівникам університету – електрикам, сантехнікам, охоронцям, водіям, прибиральницям, працівникам гуртожитків та ін. – за безпосереднє забезпечення повноцінного функціонування університету.

     Крім цього, ректор зауважив, що було завершено першочергові й невідкладні ремонтні роботи, зокрема ремонт даху на корпусі факультету мистецтв та факультету психології (вул. Саратівська); встановлено систему електронного контролю на всіх поверхах та по периметру центрального корпусу; відремонтовано частину аудиторного фонду.

      Насамкінець очільник університету закликав усіх бути оптимістами, неухильно дотримуватись порядку й правил карантину, берегти себе, один одного, а головне – майбутнє суспільство – наших студентів.

    Про виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного за 2019 рік університету доповідав проректор з навчально-методичної роботи Р. Вернидуб. Роман Михайлович зауважив, що відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів Порядку та критеріїв надання закладу вищої освіти статусу національного щорічно університет має готувати звіт про виконання цих критеріїв для підтвердження статусу національного. Всі підрозділи плідно попрацювали над формування відповідного звіту, тому його було подано на розгляд членів ради та подальше затвердження.

    Проректор із науково-педагогічної та адміністративно-господарчої роботи Микола Корець ознайомив із розпорядженням ректора стосовно забезпечення  належного санітарно-епідеміологічного стану в гуртожитках університету, дотримання необхідних норм профілактики та запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 та у зв’язку з продовженням карантину до 22 травня 2020 року.

      Голова Студентського парламенту Ірена Коваль озвучила ті нагальні запитання, які виникли у студентів у зв’язку з послабленням карантинних обмежень.

     Проректор з наукової роботи Григорій Торбін ознайомив з новими перспективними напрямами розвитку науки в університеті, зокрема стосовно конкурсів наукових проєктів та їх фінансування.

    Про фінансове забезпечення університету доповіла головний бухгалтер Лідія Ярославська, стосовно кадрового забезпечення – начальник центру по роботі з персоналом Тетяна Жижко.

    У різному було розглянуто поточні питання та затверджено додатки до положень щодо освітньої діяльності в період карантину, які були попередньо розглянуті членами Вченої ради.

vchena rada 2 vchena rada 1

 

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter