Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Міжнародний день музеїв

Міжнародний день музеїв

   Колектив університету щиро вітає музейних працівників, істориків, культурологів-музеєзнавців, фахівців у сфері пам’яток історії та культури, усіх причетних до діяльності вітчизняних музейних установ із Міжнародним днем музеїв!

    Шановні колеги, бажаємо вам здоров’я, наукових і творчих здобутків у справі збереження, дослідження та популяризації історико-культурної спадщини України.

     Протягом багатьох років історичний факультет НПУ імені М. П. Драгоманова готує фахівців-істориків, зокрема для вітчизняної музейної сфери. Чимало наших випускників працюють сьогодні науковими співробітниками провідних музейних закладів, серед яких: Національний музей історії України, Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс, Національний історико-культурний музей-заповідник «Софія Київська», обласні та районні історичні та краєзнавчі музеї.

    Сьогодні на факультеті здійснюється підготовка фахівців спеціальності 032 – «Історія та археологія» за спеціалізацією «Експертиза культурно-історичних цінностей», діє навчально-наукова лабораторія експертизи КІЦ, викладаються дисципліни, що забезпечують спеціальну підготовку істориків у сфері дослідження, атрибуції, експертизи та оцінки різних груп предметів – історичних і культурних цінностей.

     Ринок антикваріату, історичних і культурних цінностей нині переживає бурхливий розвиток, а потреба в фахівцях-експертах постійно зростає не лише в державному та приватному сегментах музейно-виставкової діяльності, але й на митниці та в правоохоронних органах.

z dnem muzey 1 z dnem muzey 2 z dnem muzey 3
Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter