Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Названі лауреати Народної премії України імені Тараса Шевченка

Названі лауреати Народної премії України імені Тараса Шевченка

   У день святкування 30-річчя Незалежності України в Києві, біля пам’ятника Великому Кобзареві, урочисто нагородили цьогорічних лауреатів високої Народної Шевченківської відзнаки.

 

   Як відомо, щороку її вручає Комітет з нагородження Народною премією України імені Тараса Шевченка, у складі якого – вісім Шевченківських лауреатів, під керівництвом видатного українського поета, державного і громадського діяча, голови ВУТ «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка Павла Мовчана. Лауреати отримали дипломи та красиві медалі з портретом молодого Шевченка, виготовлені зі срібла з позолотою, а також грошову премію.

   Отже, лауреатами почесної нагороди за 2021 рік стали:

   Видатний поет, народний артист України, академік Андрій Демиденко (м. Київ) – за вірші до кантати «Поле моєї пам’яті» та глибинне розкриття теми голодомору 1933 року;

shevch 1

   Народний артист України, художній керівник і головний диригент відомої капели «Почайна» Києво-Могилянської Академії Олександр Жигун, який мешкає на Чернігівщині, – за духовно-музичне і патріотичне виховання українців та високу виконавчу майстерність;

shevch 2

   Видатна українська письменниця Наталія Дзюбенко-Мейс (м. Київ) – за поетичну книгу «Сковорода».

shevch 3

   На святі такі прекрасні, високодуховні твори, зокрема на вірші Тараса Шевченка, співала капела «Почайна», свої вірші проникливо читали Андрій Демиденко та Наталія Дзюбенко-Мейс, чим викликали щирі овації публіки, яка зібралася на це шляхетне свято. А завітали сюди відомі поети, прозаїки, перекладачі, митці, науковці, державні та громадські діячі.

    Щиро вітаємо достойних лауреатів із такою знаменною подією!

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter