Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА та НАУКА: пам’ятаючи про минуле, творимо майбутнє»

Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА та НАУКА: пам’ятаючи про минуле, творимо майбутнє»

   23-25 вересня 2020 року на базі університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА та НАУКА: пам’ятаючи про минуле, творимо майбутнє». Іноземними учасниками конференції стали представники Куби, Іспанії, Гаїті, Італії, Польщі, Словаччини та Казахстану. У роботі конференції взяли участь понад 165 фахівців (зокрема, 48 докторів та 64 кандидати наук) із понад 20 навчальних закладів України, державні службовці та молоді науковці.

  Захід передбачав роботу пленарного засідання конференції (23 вересня) та двох круглих столів з міжнародною участю: 1. «Перспективність впровадження системи інституційного аудиту у роботу професійних (професійно-технічних) закладів освіти» у співпраці з Управлінням державної служби якості освіти у Київській області (24 вересня); 2. «Наукова та педагогічна діяльність професора Євгенія Коршака» (25 вересня).

   У межах наукових заходів діяли секційні засідання за тематичними напрямами:

  1. Освітній дискурс: погляд із минулого у майбутнє;
  2. Нова українська школа: проблеми та перспективи розвитку;
  3. Професійна підготовка фахівця у вищій школі;
  4. Особистість у соціокультурному просторі соціальних інститутів;
  5. Сучасні наукові дослідження: теорія, методика, практика;

   Учасники конференції не лише проаналізували сучасні тенденції розвитку освіти та науки, але й у форматі круглого столу обговорили дискусійні моменти, протиріччя та перспективи розвитку інституційного аудиту як ефективного механізму реформування системи загальної середньої освіти та роль і місце науково-педагогічної спадщини професора Є. В. Коршака.

   Обмін досвідом та результатами власного наукового пошуку із міжнародними колегами дав поштовх до подальшої роботи, щодо видання окремого зібрання спогадів про Є. В. Коршака, продовження процесу створення Антології методистів-фізиків України та створення Науково-методичного товариства імені професорів Бабенка О.К., Коршака Є.В. Організаторами конференції враховано пропозицію дистанційного проведення Всеукраїнського науково-методичного семінару «Актуальні питання методики навчання фізики та астрономії в середній і вищій школі» в умовах пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19), спричиненої SARS-CoV-2.

   За результатами конференції підготовлені іменні сертифікати, програма та збірник тез доповідей учасників.

mizhnar konferecia 1 mizhnar konferecia 2 mizhnar konferecia 3
mizhnar konferecia 4 mizhnar konferecia 5 mizhnar konferecia 6
mizhnar konferecia 7 mizhnar konferecia 8 mizhnar konferecia 9
mizhnar konferecia 10 mizhnar konferecia 11 mizhnar konferecia 13
mizhnar konferecia 12 mizhnar konferecia 14 mizhnar konferecia 15

mizhnar konferecia prev

 

Кафедра теорії та методики навчання фізики і астрономії

фізико-математичного факультету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter