Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНІ ТРЕНДИ В ОСВІТІ ТА НАУЦІ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ»

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНІ ТРЕНДИ В ОСВІТІ ТА НАУЦІ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ»

   16 листопада 2022 року на базі університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНІ ТРЕНДИ В ОСВІТІ ТА НАУЦІ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ».

 trend osvit conf 1

     Захід урочисто відкрив проректор з наукової роботи НПУ імені М. П. Драгоманова доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Мирославович ТОРБІН. До привітань учасникам конференції долучилися заступник директора Інституту безпеки та інформаційних технологій Краківського педагогічного університету імені Комісії народної освіти (Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, Poland) Матеуш МУХАЦЬКИЙ, доцент кафедри екології факультету гуманітарних і природничих наук Пряшівського університету (Presovska univerzita v Presove, Slovakia) Руслан Тарасович МАРІЙЧУК.

    Іноземними учасниками конференції стали представники Куби, Польщі, Словаччини та усіх без винятку регіонів України. Надзвичайно цінним є той факт, що чисельність небайдужих учасників нашого заходу становила більше сотні колег із різних інституцій. Науковою традицією стало проведення щорічних науково-практичних конференцій з міжнародною участю з метою обговорення нагальних проблем та вироблення конкретних рекомендацій щодо їх розв’язання.

trend osvit conf 2 trend osvit conf 3

    Захід передбачав роботу тематичних напрямів роботи конференції:

  1. Освіта в теорії та на практиці.
  2. Професійна підготовка фахівців: виклики сьогодення.
  3. Особистісний та професійний розвиток крізь призму наявних соціокультурних реалій.
  4. Сучасна наука та інновації: проблеми та перспективи розвитку.

    Програма конференції передбачала роботу 2 науково-практичних семінарів всеукраїнського рівня: «Актуальні питання методики навчання фізики та астрономії в середній та вищій школі» та «Професійна підготовка здобувачів в сучасних академічних умовах».

    Почесний гість - доцент кафедри екології факультету гуманітарних і природничих наук Пряшівського університету Руслан Тарасович МАРІЙЧУК познайомив учасників заходу із програмою регіонального партнерства Erasmus+ (KA171) , досвідом її впровадження та її можливостями.

trend osvit conf 4

    Наш колега з Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика МОЗ України, професор кафедри дитячої хірургії, завідувач курсу дитячої хірургії ПВНЗ «Київський медичний університет», заслужений лікар України, доктор медичних наук РИБАЛЬЧЕНКО Василь Федорович розповів про вищу медичну освіту в теорії та на практиці в умовах сьогодення.

trend osvit conf 5

    Методичним досвідом підвищення компетентності здобувачів освіти старших курсів ЗВО шляхом формування індивідуальної траєкторії навчання з урахуванням вимог роботодавця поділилася кандидат технічних наук, викладач кафедри електроенергетики Сумського державного університету ЗАГОРОДНЯ Тетяна Миколаївна.

trend osvit conf 6

    Не менш цікавою була доповідь про туристську діяльність як засіб формування важливих особистісних якостей та корисних звичок студентської молоді нашої колеги з Міжнародного європейського університету доктора філософії, доцента кафедри туризму та соціально-гуманітарних дисциплін СОЛОМЧАК Христини Орестівни.

trend osvit conf 7

    Представник Національної Академії педагогічних наук, доктор педагогічних наук, професор Микола Васильович ГОЛОВКО розповів про актуальні питання розбудови базової фізичної освіти.

trend osvit conf 9

   Завідувач кафедри фізики Херсонського державного університету, доктор педагогічних наук, Сергій Георгійович КУЗЬМЕНКОВ ознайомив учасників конференції з доповіддю на тему: «Код Всесвіту».

trend osvit conf 8

    Учасники конференції не лише проаналізували сучасні тенденції розвитку освіти та науки, але й обговорили дискусійні моменти, протиріччя та перспективи розвитку методики навчання фізики та дисциплін природничого напряму. Конференція дозволила здійснити обмін думками та знаннями із багатьох актуальних питань і проблем методики навчання та виховання у проекції Нової української школи з врахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду розвитку освіти, в умовах пандемії та воєнного стану.

    Завершили конференцію своїми виступами доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри технологічної та професійної освіти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка САДОВИЙ Микола Ілліч та заступник голови оргкомітету, завідувач кафедри теорії та методики навчання фізики і астрономії, доктор педагогічних наук, професор ЧУМАК Микола Євгенійович.

    За результатами конференції підготовлені іменні сертифікати, програма та збірник тез доповідей учасників.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter