Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Професор і член Наглядової ради НПУ імені М.П. Драгоманова Морітц Гунцінгер опублікував статтю «Молоді українці хочуть вчитися та захищати свою Батьківщину» у журналі VBE (Німеччина)

Професор і член Наглядової ради НПУ імені М.П. Драгоманова Морітц Гунцінгер опублікував статтю «Молоді українці хочуть вчитися та захищати свою Батьківщину» у журналі VBE (Німеччина)

   Професор і член Наглядової ради НПУ імені М.П. Драгоманова Морітц Гунцінгер опублікував статтю «Молоді українці хочуть вчитися та захищати свою Батьківщину» у журналі VBE (Німеччина).

  У статті професор Гунцінгер описав ситуацію, в якій опинилися українські діти через війну – мільйони були змушені залишити батьківщину та продовжувати навчання за кордоном; розповів культуру гостинності в землі Рейнланд-Пфальц, численні ініціативи приватного сектору, а також ініціативи християнських церков і організацій, допомогу, яку надають Міністерство, Дирекція з нагляду та обслуговування і Державний педагогічний інститут, а також багато можливостей, які відкриваються для українських біженців.

  

Довідка. VBE - Verband Bildung und Erziehung (https://www.vbe.de) є найбільшою професійною спілкою в рамках національної профспілки "dbb deutscher beamtenbund", що налічує приблизно 164 000 членів. Вона переважно організовує викладачів і вчителів у початкових, середніх, спеціальних і загальноосвітніх школах, а також в інших типах шкіл у Німеччині.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter