Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Науково-практична конференція у Новгород-Сіверському

Науково-практична конференція у Новгород-Сіверському

    Культурна практика – ключовий елемент суспільного, гуманітарного розвитку, який дозволяє долучитись до всього духовного й мистецького багатства світової цивілізації, зберігати і збагачувати власну історико-культурну спадщину у всьому її різноманітті. Актуальність її значення для студентів та функціональність в освітньому просторі університету було обговорено ректоратом університету на чолі з ректором Віктором Андрущенком на Науково-практичній конференції «Значення культурної практики в освітньому процесі університету», проведеної в Новгород-Сіверському 31 травня – 1 червня 2019 року.

    Драгоманівська делегація, яка включала в себе і викладачів, і студентів, й адміністрацію університету, мала змогу познайомитися з північним краєм України та її визначними пам’ятками. Вони відвідали заснований у ХІ ст. на пагорбі над заплавою річки Десна Спасо-Преображенський монастир, спустилися у корпус на льохах ХVI – XVII ст., підземний хід якого давав змогу захисникам під час облоги вийти непоміченими за межі монастиря ХІ ст., зупинились біля пам’ятного знаку на честь 350-ї річниці обрання гетьманом Лівобережної України Дем’яна Ігнатовича в м. Новгород-Сіверському 17 грудні 1668 року, а також завітали до музею, присвяченому одному з найцікавіших та найтаємничіших творів в давній українській літературі – «Слову о полку Ігоревім».

novgorod 1novgorod 2novgorod 3novgorod 4novgorod 5    Не оминули увагою і пам’ятник дружині князя Ігоря Ярославні, встановлений у 80-х рр. ХХ ст. на честь тисячоліття Новгорода-Сіверського.

novgorod 6   Дякуємо екскурсоводу за змістовну екскурсію та чудові враження, отримані від неї. Новгород-Сіверський зачарував усіх своїми прекрасними краєвидами, тишею природи та історичними пам’ятками.
   Щиро дякуємо міському голові Олегу Анатолійовичу Бондаренку та керуючому справами виконавчого комітету міської ради Людмилі Миколаївні Ткаченко за гостинність та щиру зустріч, а історичному місту бажаємо розвитку, процвітання та збереження надзвичайних архітектурних пам’яток, важливих для майбутніх поколінь.

novgorod zast

Прес-служба університету

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter