Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Наказ № 480 від 13 грудня 2021 р «Щодо безпеки життєдіяльності під час зимових канікул, новорічних та різдвяних свят»

Наказ № 480 від 13 грудня 2021 р «Щодо безпеки життєдіяльності під час зимових канікул, новорічних та різдвяних свят»

     На  виконання листа Міністерства освіти і науки України № 1/21250-21 від 06.12.2021 р. та з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я усіх категорій працівників та здобувачів вищої освіти

 

Н А К А З У Ю: 

 

1. Відповідальним за охорону праці та безпеку життєдіяльності на факультетах університету перед початком зимових канікул провести первинний інструктаж з безпеки життєдіяльності для студентів із записом в журналі «Реєстрації інструктажів з безпеки життєдіяльності». При проведені інструктажу зосередити увагу студентів на дотриманні правил дорожнього руху, дотримання правил гігієни у період поширення епідеміологічних захворювань, правил пожежної безпеки, електробезпеки, правил поведінки на водоймах вкритих кригою, під час ожеледиці, при використанні піротехнічних виробів, поводження з незнайомими людьми та підозрілими предметами, правил поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень відповідно до Інструкції з безпеки життєдіяльності № 303 для студентів під час зимових канікул, затвердженої наказом ректора університету від 22.12.2014 р. № 635, Інструкції з пожежної безпеки № 140, затвердженої наказом ректора університету від 17.07.2018 р.     № 348 та Інструкції з охорони праці № 120 по наданню допомоги під час нещасних випадків, затвердженої наказом ректора університету від      09.2018  р.  № 348 .

2. Відповідальним з охорони праці та пожежної безпеки по навчальним корпусах та гуртожитках провести позаплановий інструктаж обслуговуючому персоналу, сторожам.

3. Керівникам структурних підрозділів університету:

- забезпечити вільний доступ до шляхів евакуації та первинних засобів пожежогасіння в приміщеннях святкових залів;

- заборонити використання легкозаймистих прикрас, несправних освітлюваних гірлянд, що можуть загорітися, а також  ялинки, що не обробленні спеціальним розчином;

- категорично заборонити використання феєрверків, петард, інших піротехнічних виробів;

- nперевірити наявність планів евакуації на випадок пожежі або інших надзвичайних ситуацій з обов’язковим позначенням маршрутів евакуації, місць розташування первинних засобів пожежогасіння та електричних щитів, із дублюванням, у разі потреби, англійською мовою.

4. Головному інженеру університету перевірити належний стан електрощитків в усіх структурних підрозділах (корпусах).

5. Начальнику відділу охорони праці надати консультативну та  методичну допомогу щодо вище зазначених інструкцій з охорони праці.

6. Канцелярії університету наказ довести до відома керівників структурних підрозділів.

7. Контроль за виконанням наказу покласти на проректора з науково-педагогічної та адміністративно-господарської роботи  Корця М.С.

                                  В.о. ректора університету                                                           Р.М.Вернидуб

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter