Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Мирослав Скорик – почесний доктор НПУ імені М. П. Драгоманова

Мирослав Скорик – почесний доктор НПУ імені М. П. Драгоманова

   13 березня 2019 року до Драгоманівської родини приєднався ще один почесний доктор. Ним став відомий український композитор і музикознавець зі світовим ім’ям, кандидат мистецтвознавства, народний артист України, лауреат Премії імені Тараса Шевченка, Герой України Мирослав Михайлович Скорик.

На захід завітали художній керівник Національної заслуженої академічної капели «Думка» Євген Савчук, голова Національної спілки композиторів України Ігор Щербаков, генеральний директор-художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського Мирослав Вантух, ректор Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Максим Тимошенко та ін.

 

scoryk 2

  Ректор НПУ імені М. П. Драгоманова професор Віктор Андрущенко познайомив гостей зі здобутками університету, його студентським та професорсько-викладацьким складом, науковою діяльністю, міжнародною співпрацею, висловив вдячність та гордість за те, що така особистість, як Мирослав Скорик, стане частиною нашої великої й величної Драгоманівської родини.

scoryk 1

   Проректор з навчально-методичної роботи професор Роман Вернидуб  виголосив рішення Вченої ради, після чого Мирославу Михайловичу одягнули академічну мантію та вручили диплом почесного доктора.

scoryk 3

scoryk 4

   До привітального слова був запрошений декан факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського професор Василь Федоришин, який відзначив вагомість мистецтва у формуванні особистості вчителя і велич великого Скорика, на творчості якого навчається увесь світ, зокрема і студенти нашого університету.

scoryk 5

    «Мелодія Скорика завжди знаходить дорогу до серця кожної людини. І це щастя, що ми маємо таку людину поруч. Вважаю, що він обраний нашою нацією як великий співець нашої історії, культури. І його знання потрібні і нинішньому поколінню і майбутнім», – зазначив у вітальному виступі генеральний директор-художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського Мирослав Вантух.

scoryk 6

   Долучився до привітання і ректор Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Максим Тимошенко.

scoryk 7

    Окреме музичне привітання виконав Національний заслужений академічний український народний хор України імені Г. Г. Верьовки під керівництвом Зеновія Корінця.

scoryk 8

scoryk 9

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter