Головна / НОВИНИ / Оголошення / Співчуття / Тяжка втрата для наукової спільноти України

Тяжка втрата для наукової спільноти України

      На 80-му році життя помер відомий український філософ, соціолог і політолог Микола Михальченко.

 

    mykhalchenko

    Вищу освіту здобув на філософському факультеті Київського державного університету імені Тараса Шевченка, а свою наукову біографію розпочав в Інституті філософії НАН України, де пройшов шлях від молодшого наукового співробітника до завідувача відділу, був завідувачем відділів в Інституті соціології НАН України та в Інституті вищої освіти АПН України. На початку 90-х рр. обіймав посаду радника, керівника служби Президента України з питань внутрішньої політики. А з 2002 року життя та наукова творчість Миколи Івановича були пов'язані з Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса Національної академії наук України.

    Наукова діяльність М. Михальченка пов’язана з методологічними та світоглядними проблемами соціального пізнання; рушійними силами політичного і духовного життя суспільства; філософськими та світоглядними процесами освіти, зокрема вищої; генезисом суспільних відносин і соціальних інститутів у різного типу цивілізаціях, регіонах, країнах; процесом розвитку вищої освіти як системи підготовки кадрів.

    Колектив Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова висловлює щирі співчуття родині та близьким Миколи Івановича. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи. Пам’ять про Миколу Михальченка назавжди залишиться у наших серцях.

    Світла пам’ять та спокій його душі…

Ректорат,

ректор університету В. Андрущенко

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter