Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / На вулиці зима, а в Драгоманівському університеті розквіт мистецьких талантів!

На вулиці зима, а в Драгоманівському університеті розквіт мистецьких талантів!

      10 лютого 2020 року кафедра образотворчого мистецтва факультету педагогіки і психології НПУ імені М. П. Драгоманова представила в арт-просторі SKLO виставку творчих дипломних робіт магістрів «Пульсація творчості».

vystavks 1

     Виставку відкрив ректор університету академік Віктор Андрущенко та декан факультету педагогіки і психології професор Тарас Олефіренко. На урочистостях з нагоди відкриття виставки були почесний декан факультету академік Володимир Бондар, завідувач кафедри образотворчого мистецтва професор Олена Шевнюк, проректори Ігор Вєтров, Володимир Лавриненко, Ігор Гамула, а також декани різних факультетів. Теплі слова вдячності педагогічному колективу кафедри прозвучали від магістрів-випускників, які представляли свої неймовірно яскраві та талановиті роботи.

vystavka 3

    Ректор університету Віктор Андрущенко підкреслив, що вчитель має бути творчою особистістю, а випускники НПУ імені М.П. Драгоманова є саме такими, і ця виставка є безсумнівним тому підтвердженням.

vystavka 4

    Декан факультету Тарас Олефіренко зауважив, що виставка, яку сьогодні демонструють наші випускники, покликана пробудити в студентів всіх факультетів любов до прекрасного, змотивувати їх не боятися розкривати свій творчий потенціал і згодом відкривати нові творчі таланти у своїх вихованцях.

vystavka 5

    Після офіційної частини відкриття, яка завершилася неймовірним виконанням музичних номерів не менш талановитих студентів факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського та спеціально запрошеного гостя – професора з Гонконгу (Китай) скрипаля-віртуоза Давида Ван Каня, гості мали можливість сповна насолодитися витворами мистецтва молодих, але, безперечно, талановитих художників Драгоманівського університету.

vystavka 7

vystavka 8

     Глядачі вражено зупинялися біля «Яблуневого цвіту» магістра Олени Адаменко, насиченого пахощами весни; їх захопили вібрації насиченого першими променями ранкового сонця повітря в дипломній роботі Анни Волошенко, виконаній у складній техніці пастелі. Цьогорічні випускники особливу увагу приділили портретному мистецтву, в якому зосередилися на тонких психологічних рухах людської душі: це і пронизливе тепло образу старої жінки в композиції Анастасії Андрющенко, і гостро характерні національні образи в композиціях «Мати та син», і «Китайські імператори» магістрів з Китаю Вен Сяогуана і Чень Ченя.

vystavka zast

vystavka 12

     Кафедра образотворчого мистецтва дає можливість випускникам отримати досвід у багатьох художніх техніках: від традиційного гобелену («Верба») та інтарсії з сукна («Когут» Тетяни Костюк) до ультрасучасних композицій з використанням комп'ютерних технологій від Софії Чубукчі та Вікторії Андрушко. Творче сміливе покоління молодих художників-вчителів поповнило педагогічну когорту нашої країни.

vystavka 9

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter