Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Зустріч студентів із телеведучим Олегом Панютою в НПУ імені М.П. Драгоманова

Зустріч студентів із телеведучим Олегом Панютою в НПУ імені М.П. Драгоманова

    3 березня 2020 року в артпросторі SKLO НПУ імені М.П. Драгоманова відбулася зустріч із відомим журналістом, телеведучим інформаційно-аналітичної програми «Сьогодні. Підсумки» на телеканалі "Україна" Олегом Панютою.

   Журналіст розповів про початок своєї роботи, про вибір цієї складної професії, шлях до успіху. Особливо вражають світоглядні позиції телеведучого: не можна сидіти склавши руки, до мети потрібно йти – це може зробити кожен.

PANJUTA 8

  Цікавим був невеликий екскурс у минуле: Олег Вікторович розповів, як і з чого розпочинав свою роботу, і якими тоді були ЗМІ. До того ж здобути цю професію було нелегко, журналістом могла і може сьогодні стати людина, яка хоче змінити світ на краще, а якість інформації та потреба суспільства у ній не змінюються з часом, це постійні світові константи. 

PANJUTA 10

    Студенти перейнялись таким мотиваційним виступом і просто закидали спікера запитаннями. Стосовно інтоксикації інформації, наприклад, журналіст зазначив, що така проблема нині справді актуальна. Якщо ще кілька десятиліть тому інформація була майже недоступною, то зараз її надлишок. Тому дуже складно її відфільтрувати й визначити правдиву. Й суспільство, яке її отримує, має вміти аналітично мислити, аби відрізнити правду від фейку. 

panjuta 4

panjuta 2

    Олег Панюта розповів про процес пошуку та добору інформації для проєктів та програм, розподіл обов’язків у колективі під час підготовки до ефіру. Також студенти мали можливість дізнатися про визначення цільової аудиторії телеканалу, можливості здобуття професії журналіста та конкретні кроки на шляху до успіху.

PANJUTA 9

   Цікаво, що людина, яка майже 30 років пропрацювала в різних ЗМІ, категорично виступає проти суцільної «гаджетизації» нашого суспільства, аргументуючи це тим, що після довгого часу користування цими пристроями, мозок припиняє формувати  аналітичні зв’язки. Олег Панюта звертається до сучасних наукових досліджень, тому маємо вагомі підстави з ним погодитись. 

panjuta 5

panjuta 6

    Наостанок відомий телеведучий побажав усім успіху, творчого натхнення та віри у свої сили, адже журналістом може стати кожен, хто  докладе  максимум зусиль і праці для цього. Сподіваємось, цінні поради, які отримали наші студенти, стануть їм у пригоді для здобуття професійних здібностей. А панові Олегу щиро вдячні за час та поради, віру й вболівання за українську молодь і майбутнє України!

PANJUTA 11

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter