Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля - 2018!

Відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля - 2018!

doshkillia1  Справжнє Свято працівників галузі дошкільної освіти відбулося на базі НПУ імені М.П. Драгоманова – свято дитинства, спогадів про минуле, роздумів про майбутнє...

     Кафедра педагогіки і психології дошкільної освіти та дитячої творчості факультету педагогіки і психології на чолі з деканом академіком В.І. Бондарем, презентувала в Блакитній залі університету наукові доробки викладачів: праці, опубліковані у наукових виданнях України, індексовані в міжнародних наукометричних базах Web of Science, монографії, навчально-методичну літературу для студентів. Зокрема посібники, рекомендації, порадники, літературу для дітей, авторами та укладачами яких є професор Г.Цвєткова, доценти В.Гальченко, Р.Шулигіна, С.Довбня, С.Репетій, старший викладач Н.Андрущенко, викладач Д.Дроздова, асистент І.Грузинська.

    Цікавою для гостей свята була виставка досліджень студентів – здобувачів бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти спеціальності «Дошкільна освіта» НПУ імені М.П. Драгоманова, що пройшли апробацію шляхом участі в конференціях різного типу, підготовки за участю наукових керівників публікацій до збірників праць, зокрема «Науковий простір студента: пошуки і знахідки».

doshkillia2   Неабиякий інтерес викликав майстер-клас на тему: «Професійне та емоційне вигорання: як зберегти психоемоційне здоров'я педагогічного працівника», який зібрав велику кількість охочих дізнатись, як підвищити професійну компетентність у подоланні професійного вигорання і збереження психоемоційного здоров'я педагогів і керівників закладів дошкільної освіти. Шляхом виконання практичних вправ модератори майстер-класу – доктор педагогічних наук, доктор педагогічних наук, професор Г.Цвєткова і кандидат психологічних наук, викладач Д.Дроздова збагатили колег знаннями, уміннями з профілактики професійного вигорання. Проведений майстер-клас викликав у всіх його учасників позитивні емоції та захоплюючі відгуки, а святкова концертна програма остаточно зачарувала усіх присутніх.

doshkillia3     Проте, центром нашої головної уваги залишається дитина. Саме в закладі дошкільної освіти вона починає звикати до своїх однолітків, до суспільства, яке, насамперед, представлене педагогами. Саме вони починають закладати основи для подальшого розвитку справжньої особистості майбутнього. В.Сухомлинський стверджував: «Кожне слово вихователя повинно нести в собі добро, справедливість, красу. В цьому суть наших повчань. У цій справі немає дрібниць. Одне Ваше слово може зруйнувати в дитини віру у Вас як вихователя, збентежити дитячу душу». Тож будьмо щирими, добрими, справжніми у своїй професії педагога, бо нам довіряють найцінніше – ДИТИНУ!

Факультет педагогіки та психології

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter