Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Відзначення 360-ої річниці підписання Гадяцького договору

Відзначення 360-ої річниці підписання Гадяцького договору

gadach    Не шануючи минулого, не знатимемо майбутнього... У цьому переконані жителі Гадяччини, які у вересні цього року у селі Червоний Кут, що на Полтавщині, відзначили 360-ту річницю підписання Гадяцького договору.

    Цього дня в Гадячі відбулася міжнародна наукова конференція «Великий проект. 360 річниця Гадяцької унії 1658-2018» за участю істориків, науковців, політичних діячів двох держав: України  та Польщі. Серед учасників і представники Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. Зокрема, Б.Андрусишин, доктор історичних наук, професор, декан факультету політології та права. Богдан Іванович зазначив, що підписання Гадяцьких статей – важливий етап української державницької думки та бажання інтегруватися в демократичні структури європейських країн.

    У ході урочистостей також було відкрито пам’ятник, присвячений підписанню Гадяцької угоди. Святкування продовжилося фестивалем «Підкова козацької слави», де на учасників чекали ярмарки майстрів, різноманітні майстер-класи, козацька кухня, театралізовані дійства, виступи відомих та місцевих музикантів.

     Відеорепортаж із події можна переглянути тут >>>

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter