Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / VI Мiжнародна конференцiя з аналiтичної теорiї чисел i просторових мозаїк

VI Мiжнародна конференцiя з аналiтичної теорiї чисел i просторових мозаїк

voronoi zast   З 24 по 28 вересня 2018 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова проходить VI Мiжнародна конференцiя з аналiтичної теорiї чисел i просторових мозаїк, присвячена 150-річчю видатного українського математика Георгія Вороного (1868 – 1908). На конференції обговорюватимуться нові результати з тих напрямів досліджень, які започатковані на основi фундаментальних результатiв Г. Вороного з теорiї чисел, аналiзу, теоретичних аспектiв i застосувань дiаграм Вороного, а також включає деякi аспекти фрактального аналiзу i фрактальної геометрії.Основною метою конференції є обмін ідеями між різними галузями науки та техніки, пов'язаними з тематикою, яка  досліджувалася Вороним.

 

voronoi 1    Урочисте відкриття відбулось у конференц-залі університету за участі Першого заступника міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, який привітав гостей, що з’їхалися з усіх куточків світу, аби вшанувати пам’ять видатного українського математика Георгія Вороного. Відкрили конференцію проректор з наукової роботи Григорій Торбін та декан фізико-математичного факультету НПУ імені М. П. Драгоманова Микола Працьовитий, передавши вітання від ректора університету Віктора Андрущенка, а також від Комітету з питань освіти та науки Верховної ради України та  Наукового товариства імені Т. Шевченка (США). Окрема вдячність була адресована Галині Ситі за невтомну роботу в організації та підтримці традицій у проведенні конференції, присвяченій Георгію Вороному.

voronoi 2   На конференцію завітали представники 14 країн світу: Еквадору (Francesc Anton Castro from School of Mathematical Sciences and Information Technology, Yachay Tech University), Швеції (Rikard Bøgvad from Math. Stockholm University), США (Sergiy Butenko from Texas A&M University), Франції (Driss Essouabri from Lyon Univ., Jean Monnet University and Institut Camille Jordan), Нідерландів (Vincent Icke from Universiteit Leiden Sterrewacht), Південної Кореї (Deok-Soo Kim from Hanyang University), Таїланду (Vichian Laohakosol and Pattira Ruengsinsub from Kasetsart University), Польщі (Bill Mance from Adam Mickiewicz University) та ін.

voronoi 6

      Учасників конференції також привітав Посол Республіки Корея Лі Янг-Гу, який взяв участь у заходах конференції та ознайомився зі славетною історію та здобутками драгоманівського університету.

  voronoi

   Також відвала науковий захід та побажала усім присутнім конструктивного діалогу та плідної співпраці радник Посольства Республіки Польща в Україні, керівник сектору науки та освіти Емілія Ясюк.  

voronoi 7    На пленарному засіданні першим доповідав директор Дослідницького центру з молекулярної геометрії та діаграм Вороного при Ханьянському університеті (Сеул, Південна Корея) професор Deok-Soo Kim (тема виступу – «Molecular geometry and its operating system: An emerging application of Voronoi diagrams»).

voronoi 4

   На урочисте відкриття конференції завітала і представниця роду Вороних, яка висловила вдячність від усієї родини і зауважила, що Георгій Вороний відомий у всьому світі, проте найбільше його шанують і пам’ятають саме в Україні.

voronoi 5    Конференція триватиме до 28 вересня, тож побажаємо її учасникам плідної роботи та цікавих дискусій.

voronoi zast

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter