Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / «Цікава наука – Science is fun»: наукова посвята у студенти ФМФ НПУ імені М.П.Драгоманова

«Цікава наука – Science is fun»: наукова посвята у студенти ФМФ НПУ імені М.П.Драгоманова

    15 вересня 2021 року в студентському дворику Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова фізико-математичний факультет провів науковий захід «Цікава наука – Science is fun» (організатори – професор Іван Горбачук та завідувач лабораторії Сергій Пудченко) задля популяризації науки серед студентської молоді, майбутніх вчителів, зокрема молодого поповнення університету, розкриття їх наукового та творчого потенціалу, розвитку у них наукового мислення, навичок дослідницької роботи, формування здатності й готовності у студентів старших курсів у доступній формі презентувати знання і популяризувати їх.

 

 science 1science 2

   На університетський науковий захід завітав проректор з наукової роботи Григорій Торбін, відзначивши зацікавленість і науковий потенціал студентів-першокурсників університету та науково-методичний рівень студентів, які проводили цей захід.

science 3

   Студенти виявляли зацікавленість до майстер-класів з демонстрації фізичних та математичних експериментів з використанням приладів, виготовлених самими студентами (генератор хвиль маятників, гідравлічна рука робота-маніпулятора, машинка з двигунів cd/dvd-пристроїв на дистанційному керуванні та електрогенератор, досліди з кульками та ін.).

science 4

science 5

science 6

   Першокурсники з задоволенням брали участь у математичних фокусах на обчислення, головоломці танграм, іграх на розплутування з мотузками, дослідах з кулькою та дощечкою з гострими цвяшками, дослідах з густиною води, з ниткою та тягарцем (демонстрація явища інертності), спостерігали за роботою трансформатора Тесли, генератора хвиль маятників, гідравлічної руки робота-маніпулятора, властивостями неньютонівської рідини та ін.

   Відео можна переглянути за покликанням >>> https://youtu.be/MTyL2ItOnD8

science 7

   Також нагадуємо, що для школярів в університеті функціонує Лабораторія інтелектуального розвитку НПУ імені М.П.Драгоманова (https://www.facebook.com/LabIntellectDev). Якщо любите фізику і математику, творчі, відкриті до нового, готові постійно розвиватись і навчатись новому, тоді долучатись до цього проєкту.

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter