Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Екскурсія профкому співробітників університету

Екскурсія профкому співробітників університету

           6 жовтня 2007 року відбулася екскурсія викладачів та інших співробітників Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова до с.Трипілля, організована профкомом співробітників університету під керівництвом голови комісії з культурно-масової і спортивно-оздоровчої роботи Кота Миколи Захаровича. Програма екскурсії включала відвідини двох унікальних музеїв історії та культури у с. Трипіллі.

      Іван Тихонович Горбачук - голова профкому співробітників НПУ ім.М.П.Драгоманова поділився з нами захоплюючими враженнями про цікаву поїздку: "У музеях Трипілля представлені матеріальні рештки унікальної цивілізації праукраїнців, якій нараховується більше 7,5 тис. років. Унікальність заключається в тому, що вже в ті часи наші пращури жили великими колективами - містами до 12-15 тисяч осіб. У цих містах були навіть трьохповерхові будинки. Люди тих часів займалися землеробством і вирощували більше 12 зернових культур. Для обробітку землі використовували тварин. Археологічні знахідки, представлені в музеях, свідчать про високий розвиток культури, що відображено в рисунках на посуді та інших виробах того часу. Трипільська культура проіснувала 3,5 - 4 тисячі років. Унікальні археологічні знахідки в с.Трипіллі дають право історикам стверджувати, що ціла індоєвропейська цивілізація має витоки із працивілізації, що розвинулась на трипільських землях".

      Музейні експонати, сповнені гоміну далеких віків, недоторкана природа, що дарувала всю свою красу у яскравих багряних барвах, надзвичайно вразили співробітників нашого університету. Почуття гордості за наше славне минуле переповнювало серце. А відпочинок у купелі приємної осінньої прохолоди заворожував. Дружній колектив Драгоманівського університету привіз до Києва незабутні спогади, незрівнянні пережиті моменти у лоні трипільських просторів, де колись, 7 тисяч років тому, наші пращури витворили цивілізацію, що стала праосновою не лише для майбутнього становлення і поступу української нації, а й усіх слов'янських народів.

      Іван Тихонович Горбачук зауважив, що в найближчій перспективі планується організація поїздки співробітників НПУ ім.М.П.Драгоманова до Кам'яної Могили, а також  розроблятимуться проекти щодо організації різноманітних поїздок студентів Драгоманівського університету до визначних місць історії та культури України.

           Переглянути фото

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter