Конференція в Ялті

Конференція в Ялті

Запрошення. Ялта. Міжнародна Школа Самоврядування. 23-27 вересня. Квитки. Відрядження. Вокзал. Потяг. Знову вокзал. Ялта. Кічкіне. Готель.Чотири зірки. Пафос. Посмішка. Друзі. Запрошені. Лідери. Україна. Німеччина. Латвія.Організатори – Харків. Конференція. Початок. Засідання. Обмін досвідом. Розумію, ми не найгірші. Друге засідання. Знаю ми сильниа середина. Чергове засідання: всі знають, що Драгоманова – найкращий. Посмішка.

Проблеми самоврядування – відсутність мотивації. Німці – гроші. Латвійці - знижки на навчання. Українське самоврядування живе духом патріотизму, самореалізації, бажанням досягти чогось у важкому житті помаранчево-голубої республіки. У нас Студенти самі творять закон під свою відповідальність, а у Європі закон дають.

У нас усе не так, по-перше Ми інші, інші умови і головне різний менталітет та культура, політична соціальна, особитса. І не потрібно набиратись європейського досвіду, бо як такого його неіснує, є досвід окремих країн, університетів, особистостей, але не Європи.

Саме так і вчинили учасники Школи, самі створили стратегію розвитку, визначили проблеми та дали рекомендації. Ми врахували помилки прибалтів, придивились до Німців, але зробили модель українську, щось схоже казав Шевченко: «...і чужого не цурайтесь», Ми зробили все по-українськи. Бо Ми не хочемо бути в 2100 році такими як Французи були сьогодні , Ми прагнемо кращого, новішого, Свого. А «економіне чудо України» - лише у мріях патріотів та дармоїдів, Студенти прагнуть жити краще, і вони не надіються на політиків, не просять у влади, вони добиваються всього самі, соїм навчанням, активністю, рoботою.

 

P.S.Студенти Драгоманова шануймося,

Ми - найкращі, але що би це окрім Нас знали інші,

робіть щось для цього сьогодні, завтра, завжди...

Давидюк Микола – Голова студентської ради НПУ

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter