Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Інститут соціальної роботи та управління до Міжнародного дня інвалідів

Інститут соціальної роботи та управління до Міжнародного дня інвалідів

    Студенти Інституту соціальної роботи та управління під керівництвом професора Капської А.Й.  щороку організовують ряд заходів, приурочених до Міжнародного дня інваліда. 30 листопада 2007 року було проведено щорічний фестиваль творчості дітей та молоді з обмеженими функціональними можливостями «Барви надії».

У цьому заході брало участь 150 дітей та молоді з функціональними обмеженнями різних нозологій, що проживають у Печерському районі м. Києва та є клієнтами Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. 3 - 5 грудня 2007 року в Українському домі студенти та викладачі Інституту відвідали виставку «Система реабілітації інвалідів в Україні» де було презентовано традиційну виставку робіт художньо-прикладного мистецтва інвалідів, дітей-інвалідів; технічні засоби реабілітації продукції протезно-ортопедичних підприємств; діяльність громадських організацій, що займаються проблемами інвалідів.

У  рамках святкування Міжнародного дня інвалідів Інститут соціальної роботи та управління також провів тренінг «Соціально-педагогічне інтегрування молоді з обмеженими функціональними можливостями в соціальне середовище (тренінг для волонтерів)», спрямований на підвищення рівня поінформованості спеціалістів соціальної роботи та волонтерів щодо сутності, змісту та методів соціально-педагогічного  інтегрування молоді з обмеженими функціональними можливостями у соціальне середовище. Також у Києво-Святошинського центрі соціальних служб для сім'ї дітей та молоді проведено тренінг для інвалідів «Молодь з обмеженими функціональними можливостями: за рівні права та можливості» спрямований на розширення інформаційного поля молоді з обмеженими можливостями та формування навичок відстоювання власних прав і активної поведінки в суспільстві з метою соціально-педагогічного інтегрування в соціальне середовище.

Студенти Інституту 12–13 жовтня 2007 року, відвідали Перший Кінофестиваль з проблем інвалідності «Кіно без бар'єрів» у кінотеатрі «Жовтень». Це визначна соціально-культурно подія, направлена на подолання стереотипного, упередженого ставлення до людей з обмеженими функціональними обмеженнями. Організаторами кінофестивалю є Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

22 листопада 2007 р. студенти в ролі волонтерів приймали активну участь у фестивалі творчості дітей-інвалідів «Повір у себе» організатором якого є Святошинський Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді м. Києва.

23 листопада 2007 року викладачі Інституту та студенти приймали участь у науково-практичній конференції «Сучасні реабілітаційні технології та стандарти комплексної реабілітації осіб з інвалідністю». Організаторами конференції були ВГО «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики», Інститут корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П.Драгоманова і Фонд соціального захисту інвалідів.

Працівники та студенти Інституту взяли активну участь у засіданнях тематичних «круглих столів».

Переглянути фото

 

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter