Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / "Тиждень освіти дорослих"

"Тиждень освіти дорослих"

   6-11 вересня 2007 року у м. Києві пройшов VIII Міжнародний „Тиждень освіти дорослих” в Україні. На цьому заході Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова представляла Л.П.Сущенко, завідувач кафедри фізичної реабілітації Інституту фізичного виховання та спорту НПУ імені М.П.Драгоманова.

          Людмила Петрівна Сущенко люб'язно надала нам інформацію про це надзвичайно цікаве дійство.

          "Тиждень освіти для дорослих" відбувся у формі освітньої магістралі єднання Півночі і Півдня України, що проходить під девізом „Освіта дорослих для культури ціложиттєвого навчання”. Стратегічною метою Тижня в Україні було спрямування до досяг­нення цілей, проголошених на період з 2003 по       2012 рік Організацією Об’єднаних Націй.

З вітальним словом до присутніх звернувся В.Г.Кремень – Президент Академії педагогічних наук України, Президент Товариства Знання України, академік НАН України, професор, доктор філософських наук.  

Активну участь у проведенні Тижня освіти дорослих взяли Болтівець С.І., Голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми Освіта дорослих в Україні”, заступник директора Інституту пси­хології ім. Г.С. Костюка АПН України, доктор психологічних наук; Кушерець В.І., Голова правління Товариства „Знання України”, доктор філософських наук професор, доктор філософських наук; Сисоєва С.О., завідуюча відділом інно­ваційних педагогічних технологій Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих АПН України, доктор педагогічних наук, про­фесор, член-кореспондент АПН України; Сігаєва Л.Є, керівник Секретаріату Всеукраїн­ського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми „Освіта дорослих України”, старший науковий співро­бітник відділу інноваційних педагогічних технологій Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих АПН України, кандидат педагогічних наук. У Тижні освіти дорослих від Національного педагогічного університету представляла Л.П.Сущенко, завідувач кафедри фізичної реабілітації.

На цьому заході були присутні представники Міністерства освіти та науки України, професори, доценти, викладачі вищих навчальних закладів і педагогічна громадськість.

Усі учасники з зацікавленістю проглянули виставку „Освіта та кар’єра - Навчальні курси всіх напрямів” та „Підручник – 2007”, яка проводилася  з метою надання інформації про навчальні курси всіх напрямів, ознайомлення з новинками навчаль­ної літератури для дорослих. На виставці були  представлені нові видання підручників та навчальної літератури, навчальних посіб­ників, періодичних видань, комп’ютерних дисків для навчання, комп'ютерної літератури. Тематичними розділами виставок були такі: „Підго­товчі відділення та підготовчі курси вищих навчальних закладів”, „Курси іноземних мов”, „Комп’ютерні курси та комп’ютер для освіти”, „Навчальна література”.

Міжнародний „Тиждень освіти дорослих” в Україні сприятиме впровадженню перспективних напрямків в розвитку освіти дорослих в нашій державі. 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter