Перфоманс "Мрія"

      31 жовтня на арт-поверсі "15" арт-група "Виклик" Інституту філософської освіти та науки продемонструвала перфоманс "Мрія". Помилуватися таким яскравим дійством зібралися студенти з багатьох Інститутів нашого університету.

       Що таке перфоманс, нам пояснив учасник арт-групи "Виклик", голова культурно-масового департаменту Студради НПУ ім.М.П.Драгоманова Сергій Русаков: "Перфоманс - це мистецтво, що працює з самою реальністю, організовуючи в ній події, включені одночасно і в сферу художнього, і в безпосередню течію життя. Перфоманс є мистецтвом дії, мистецтвом нематеріального. І саме це намагається втілити в життя арт-група "ВИКЛИК".

       Сергій також коротко розповів зміст перфомансу "Мрія", втіленого талановити студентами Інституту філософської освіти та науки: "Чи цінуємо ми мрії? Самотній коридор. Люди, які граються звичайними повітряними кульками. Роблять з ними все, що забажають. Раптом кульки лопаються, залишається цілою лише одна біла кулька. Люди починають від неї шаленіти, нестямно любити. Тут з'являється постать примари. Дівчина в білому, яка поступово наближається, наче янгол, який спустився на грішну землю, забирає кульку з собою туди, звідкіля прийшла. Роздається звук ще однієї, останньої кульки... Так зникла мрія, гідно залишивши людину, яка прирекла себе до духовного занепаду".

      Студенти активісти Інституту філософської освіти та науки запрошують всіх бажаючих відвідати мистецькі заходи під назвою "Третій тиждень мистецтв", що відбудеться 12 - 16 листопада 2007 року на 15 поверсі гуманітарного корпусу НПУ ім.М.П.Драгоманова (вул.Тургенівська 8/14). На цей захід запрошено художників Арсена Савадова, Алевтину Кахідзе, директора Центру сучасного мистецтва при НаУКМА Юлію Ваганову, критика сучасного мистецтва Анатолія Ульянова, художника Леся Подерв'янського. Щодня відбуватимуться перфоманси та мистецькі дії.

      Контакти:

      Галина Сергіївна Мєднікова - куратор "Тижня мистецтв"   тел:80934182273

      Сергій Русаков - куратор "Тижня мистецтв"   тел.:80674408591.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter