Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Пам'ятаємо і шануємо подвиг Героїв Небесної Сотні

Пам'ятаємо і шануємо подвиг Героїв Небесної Сотні

    20 лютого в історії України та в пам’яті українців закарбувався як день вияву неймовірної громадянської самовідданості, мужності, силу духу та стійкості у своїх поглядах людей, що, зрештою, змінили хід історії нашої держави…

 

   Пам’ятаючи славу і подвиг тих, хто поклав своє життя за гідність називатися українцем, за гідне майбутнє своїх нащадків, за тих, кого сьогодні називають Героями Небесної Сотні, керівництво університету на чолі з його ректором, професором В. П. Андрущенком, спільно із викладачами та студентами сьогодні, 20 лютого 2019 року, поклали квіти до пам’ятного знаку – козацького хреста, присвяченого Героям Небесної Сотні, розташованого між кількома корпусами нашого вишу на вулиці Тургенівська, 11.   

    Віктор Андрущенко наголосив на необхідності пам’ятати уроки минулого та подвиги тих Героїв, хто віддав своє життя на Майдані та під час оборони українських земель на Сході України.  Студенти-майбутні вчителі, які стануть провідниками у світі інформації для своїх учнів, мають знати історію своєї країни. Засвоєння уроків минулого є запорукою процвітання нашої держави в майбутньому. А отже, і жертви, покладені на вівтар її відстоювання, становлення та розквіту, були недаремними.

    А студенти, у свою чергу, зазначили, що Героїв, їх протест проти несправедливості та боротьбу за святі для нашої нації цінності – свободу, гідність та незалежність – пам’ятатимуть завжди і передаватимуть наступним поколінням.  

   Єднаємося з усією Україною у болі і жалю, співчуваємо родинам загиблих Героїв і віримо у краще майбутнє українського народу. Вічна слава Героям!!!

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter