Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Нобелівський лауреат Харольд цур Хаузен став почесним доктором НПУ імені М. П. Драгоманова

Нобелівський лауреат Харольд цур Хаузен став почесним доктором НПУ імені М. П. Драгоманова

doc zast    18 вересня 2017 року стало ще однією важливою пам’ятною сторінкою в історії університету.  Цього дня Драгоманівський університет прийняв у свою родину нового видатного вченого і громадського діяча, лауреата Нобелівської премії з фізіології і медицини 2008 року Харольда цур Хаузена. Він є почесним професором і директором Центру вивчення ракових захворювань у  Гейдельберзі (Німеччина). Довгий час він працював у Сполучених Штатах Америки; відомий в університетах Європи і світу.

      

doc 1   Мантію та диплом почесного доктора вченому вручив на урочистому засіданні Вченої ради університету ректор, академік НАПН України  Віктор Андрущенко.

doc 2    Зазначивши у вступному слові, що входження професора Хайзена до Драгоманівської родини сприятиме руху університету до Європи, підвищенню якості освіти і наукових досліджень, встановленню партнерських стосунків з університетами Європи і світу, а головне – слугуватиме яскравим прикладом для студентів того, як треба навчатись і працювати на благо людини і людства.

   doc 4    Виступаючи з промовою, новоспечений почесний доктор НПУ імені М. П. Драгоманова подякував та висловив сподівання, що ця подія відкриє нові шляхи для співпраці у майбутньому зі студентами та викладачами нашого вишу.

doc 6    Привітав з новим званням Нобелівського лауреата президент Малої академії наук Станіслав Довгий, побажавши сили, здоров’я та натхнення для майбутньої наукової співпраці.

  doc 5    Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова як лідер педагогічної освіти в Україні забезпечує високоякісну освіту, має вагомі наукові здобутки, розгорнуте міжнародне академічне співробітництво, функціонування науково-педагогічних шкіл, авторитет яких сягає не лише вітчизняного, але й європейського простору освіти.  А від цього дня наша родина збагатилась новим інтелектом, новийм науковим досвідом, новою видатною особистістю – лауреатом Нобелівської премії Харольдом цур Хаузеном.

doc 7

Прес-служба університету

   

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter