Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / «Наукові пікніки – 5 років в Україні»

«Наукові пікніки – 5 років в Україні»

picnic zast    22 вересня 2018 року з метою популяризації наукових знань у Києві (на території парку імені Тараса Шевченка) відбувся захід «Scientific fun. Наукові пікніки – 5 років в Україні», у якому взяла участь команда НПУ імені М. П. Драгоманова «Цікава фізика». Учасники команди – студенти фізико-математичного факультету Анастасія Дераженко, Софія Челнокова, Віталій Банак, Максим Півень, Світлана Пустова, Олена Пусь, Таня Куценко, Вікторія Розанович та Віталій Новік; науковий керівник – аспірант кафедри методології та методики навчання фізико-математичних дисциплін вищої школи Пудченко Сергій Анатолійович.

 

picnic 1    Студенти  продемонстрували і дітям, і дорослим, що фізика – це справді дуже цікаво. В програмі було багато наукових цікавинок, зокрема більшість приладів, представлених на заході, виготовлено студентами власноруч з підручних матеріалів, що зробило експерименти ще більш захопливими, особливо для наймолодших відвідувачів.

picnic 2    Специфікою подібних пікніків є те, що під час їх проведення фізична теорія перетворюється в цікавий практичний зрозумілий експеримент, розкриваючи таємницю науки та показуючи, що вона навколо нас, а все, що нас оточує може стати елементом наукового дослідження.

picnic 3     

    Команда «Цікава фізика» разом з ентузіастами інших провідних закладів вищої освіти столиці є активними учасниками подібних заходів. Зокрема, протягом минулого навчального року в НПУ імені М.П. Драгоманова  проводилися заходи з популяризації науки неодноразово: у листопаді 2017 року, у березні 2018 року (під час зустрічі делегації Роттердамського університету прикладних наук (Нідерланди)  і в травні 2018 року (спільно зі студентами факультету інформатики та студентами кафедри хімії факультету природничо-географічної освіти та екології  проведено захід «Цікава наука» («Science is fun») у рамках святкування Дня науки).

     Отож розвиваємо науку, пам’ятаючи слова відомого англійського фізика і хіміка Майкла Фарадея: «Наука виграє, коли її крила розковані фантазією».

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter