Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Засідання Вченої ради

Засідання Вченої ради

        31 травня 2007 року відбулося чергове засідання Вченої ради Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова за участю професорсько-викладацького складу та директорів інститутів університету. Ключовими проблемами засідання стали питання розвитку науково-технічної творчості студентської молоді та моніторинг якості освіти в університеті за 2006 - 2007 навчальний рік.

      Засідання відкрив ректор університету акад. В.П.Андрущенко нагородженням переможців студентського конкурсу на кращу наукову публікацію в газеті "Педагогічні кадри". Третє місце виборола студентка 2 курсу Інституту природно-географічної освіти та екології Єжель І., друге місце - студентка 3 курсу Інституту української філології Пазан О., та абсолютним переможцем став студент 4 курсу Інституту історичної освіти Кириленко О.       

        Проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків Волинка Григорій Іванович виступив із доповіддю, що дуже зацікавила всіх присутніх, піднявши питання про розширення меж студентської науково-технічної творчості. Волинка Г.І. звернув увагу на те, що студентський науковий потенціал на сучасному етапі вийшов на новий виток зростання. "Зараз уже близько 50% відсотків студентства займаються  науковим пошуком. Але і далі потрібно значно розширювати залученість студентста в науково-дослідну роботу". Волинка Г.І. відзначив, що значне число студентів НПУ імені М.П.Драгоманова стали переможцями всеукраїнських і міжнародних конкурсів та олімпіад: 59 студентів - переможці І етапу Всеукраїнських студентських олімпіад із базових дисциплін, 15 студентів - переможці у Міжнародних конкурсах різного профілю.

         Окрім того, 200 студентів НПУ імені М.П.Драгоманова взяли участь у науковій студентській конференції, що була організована 16-18 травня в Європейському університеті. 20 із них отримали призові місця у своїх секціях. До видання готується збірка із 10 томів студентських наукових статей.

         Проректор з науково-методичної роботи Дмитренко Петро Васильович доповідав про результати моніторингу якості освіти в університеті за 2006 - 2007 н.р.  У своєму виступі Петро Васильович наголосив, що протягом цього навчального року був проведений трьохрівневий незалежний моніторинг якості освіти у більшості інститутів університету. Захід проведений в рамках оголошеної два роки тому програми "Рік боротьби за якість освіти".

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter