Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / «Чорнобиль – молодь буде пам’ятати»

«Чорнобиль – молодь буде пам’ятати»

DSC 0050«…Ми довго будем пам’ятати, і Вам забути не дамо», саме під таким гаслом 22 квітня 2013 року в Національному будинку органної та камерної музики пройшов концерт-реквієм присвячений 27-й річниці аварії на ЧАЕС. Дійство відбулось завдяки авторам проекту Олександру Рябеці та Василю Федоришину за дружньої співпраці Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці» Чорнобиля».

Вже вкотре студенти й викладачі-драгоманівці, почесні гості збираються в однин час в одному місці задля вшанування пам’яті жертв Чорнобиля. Адже ця страшна трагедія не пройшла ні для кого непоміченою. Багато екологічних наслідків техногенного характеру вона залишила по собі. Багато людей які працювали на реакторі та просто жителів померли. А Чорнобиль зробили зоною відчуження. Катастрофа вважалась найбільшою за всю історію ядерної енергетики до вибуху на АЕС «Фукусіма-1».

DSC 0072

Відкрила концерт заслужена артистка України неперевершена Ніна Матвієнко. Гість з Англії Алан Саттон виконав «Прелюдію» Г. Хоуеллса на органі. Також низку творів на органі зіграв Володимир Кошуба. На концерті виступала японка Чісато Кусунокі, яка виконала твори Ф. Шопена, М. Скорика, Й. Баха на фортепіано.

DSC 0057

У програмі були задіяні: Національний академічний заслужений український народний хор імені Г. Верьовки (художній керівник – Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка, професор, проректор-директор Інституту мистецтв НПУ Анатолій Авдієвський), хор регентів Інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова (художній керівник і диригент – заслужений діяч мистецтв України, професор Дмитро Болгарський), симфонічний оркестр музичного училища та інституту імені Р.М. Глієра (диригент – Володимир Заводіленко), камерний оркестр Інституту мистецтв НПУ (художній керівник та диригент – заслужений діяч мистецтв України , професор Василь Федоришин).

DSC 0129

DSC 0028

DSC 0162

DSC 0091

Пам’ятаємо минуле заради майбутнього!

Олександра ДУДКО,

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter