Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Культурологічна практика в системі підготовки майбутнього вчителя

Культурологічна практика в системі підготовки майбутнього вчителя

rus zast    В освіті майбутнього вчителя важливе місце займає культурологічна практика, яка знайомить студентів з культурно-історичною спадщиною України та світу. Саме завдяки їй відбувається  формування світоглядних основ молодого спеціаліста, розвиток його  творчого потенціалу та підвищення рівня загальної культури. Oзнайомлення з мистецько-культурними пам’ятками, музеями, театрами сприяє наповненню професійної діяльності вчителів знаннями національної та світової культури, формуванню єдності культури й освіти, вихованню патріотизму та національної гідності.  

    Саме на цьому було наголошено на науковій конференції, присвяченій темі культурологічної практики у системі підготовки майбутнього вчителя, що була проведена 5 – 6 жовтня 2018 року  у місці, яке є наразі грандіозним науковим проектом – Древній Київ у Князівстві «Київська Русь». У цьому парку відтворюють культурний та архітектурний образ Дитинця Києва V-XIII століть у його історичних розмірах, що займав площу 10 га.

   Тут працюють над кращими зразками середньовічного містобудування (в'їзні ворота зі сторожовими вежами, мережа доріг Древнього Києва, садиби киян XI-XIIІ століть та багато іншого), демонструють експозиції облогової техніки, історичних костюмів і обладунків V-XIII століть, музичних інструментів, музей середньовічного суднобудування з унікальним експонатом – лодією «Князь Володимир» IX-XI ст.

 

   Екскурсоводи, вбрані в стилізований під давнину одяг, не лише з захватом розповідають про ідею проекту з відбудовування древнього Києва, але й дають відповіді на запитання, що стосуються будь-яких його старожитностей. Атмосфера, що панує на території парку переносить гостей у часи Києвської Русі і знайомить з життям і побутом киян того часу. Долучитися до неї і відвідати парк варто майбутнім педагогам, і не тільки історикам, адже історія міста, в якому живеш і навчаєшся, є невід’ємною частиною історії твоєї країни. А кожен із нас повинен знати історію свого народу, своєї держави, бо хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter