Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Кожен має знати, як захистити свої права

Кожен має знати, як захистити свої права

KIT 1   Домашнє насильство – найнебезпечніше. Чому? Бо воно проявляється там, де ми його найменше очікуємо. Так стверджує Христина Кіт, львівська гостя Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, адвокат, кандидат юридичних наук, голова Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», експерт з протидії домашньому насильству. На запрошення факультету політології та права 18 вересня 2018 року вона провела інтерактивну лекцію «ОСНОВНІ АСПЕКТИ ЗАХИСТУ ПРАВ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА В УКРАЇНІ» для студентів та викладачів нашого університету.

   

 

KIT 2

   У ході розмови Христина Кіт разом зі слухачами різних факультетів відзначила відмінності між конфліктом та насильством, не оминула згадки статистичних даних, які просто жахають: минулого року надійшло 120 тис. звернень про випадки домашнього насильства, 1,5 тис. з яких – від дітей. І це лише офіційна статистика, а скільки таких випадків замовчується…

     Основною причиною, чому жертви терплять таке ставлення до себе, за словами лектора, – синдром набутої безпорадності, що поступово формується на основі так званого «колеса насильства». Проте у наш час виникає все більше способів та можливостей, аби вирватися з цього кола. В цьому можуть допомогти спеціальні притулки для осіб, що постраждали від домашнього насильства, а також заборонні приписи та профілактичний облік осіб, які це насильство вчиняють. Проте якщо жертва відмовляється від допомоги, говорить пані Христина, то ніхто тут вже нічим зарадити не зможе.

KIT 3

    Студенти активно включалися в дискусію, відкрито ділилися своїми думками та порушували важливі й серйозні питання. Адже, й справді, кожній людині важливо знати, як захистити себе та своїх рідних. Ми маємо пам’ятати, що є відповідні установи й люди, які здатні надати необхідну підтримку. І, врешті-решт, маємо вміти вчасно зреагувати, коли така допомога потрібна комусь іншому.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter