Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Хто ще не чув про проект «Пряма мова»?

Хто ще не чув про проект «Пряма мова»?

pryama mova     В НПУ імені М. П. Драгоманова реалізується оригінальний та пізнавальний проект «Пряма мова», ініційований Центром культури і мистецтв, який передбачає низку зустрічей із людьми, що змінюють на краще себе й навколишній світ.

     Наші студенти й викладачі знайомляться і спілкуються з цікавими людьми різних професій і роду занять, знаходячи нових друзів і розширюючи свій кругозір. На запитання, а що ж це за люди, організатори проекту відповідають: «Наші гості – самодостатні активні особистості, яким є про що говорити з молоддю, які на власному досвіді пересвідчилися: потрібно міняти не обставини, потрібно міняти свідомість. Це люди, які не чекають сприятливих обставин, а самі творять простір, у якому, як вони вважають, існування стане комфортнішим і продуктивнішим. Вони творять продукт – матеріальний та інтелектуальний. Вони працюють і отримують від цього насолоду».

   Від березня цього року було вже проведено кілька цікавих зустрічей: з Юлією Капшученко та Дмитром Колошею, організаторами Всеукраїнського фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Фест»,  які повідали аудиторії,  як зробити успішний мистецький молодіжний фестиваль, який популяризуватиме і актуалізуватиме традиційну національну культуру; з Тарасом Галясем, керівником туристичної компанії PRO Ukraine та одним із засновників проекту «Безкоштовні екскурсії Києвом від PRO Ukrainе», який відкрив учасникам зустрічі особливості  фрілансу у туристичному бізнесі, розкрив ті проблеми, з якими зіштовхнувся у процесі творення власної справи, та шляхи їх подолання, а також перспективи національного туризму та власну версію семи чудес України; з режисером Андрієм Щербаком, який розповів про сучасну українську анімацію, про її проблеми і здобутки, про те, чому взявся за екранізацію Шевченкової «Причинної», які кінофестивалі були підкореними і ще будуть підкорені цим фільмом.

    І зовсім нещодавно відбулося знайомство й розмова з людьми, які впевнено й послідовно розвивають українську науку, освоюючи та вивчаючи далеку, холодну і загадкову Антарктиду. Пряма мова звучала про біологічні дослідження на Українській антарктичній станції «Академік Вернадський» і загалом про особливості антарктичної експедиції від її учасників – Оксани Савенко, морського біолога, спеціаліста з морських ссавців, наукової співробітниці Національного антарктичного наукового центру та Українського наукового центру екології моря, учасниці сезонного загону 23-ї української антарктичної експедиції, Ігоря Дикого, доцента кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка, наукового співробітника біологічного відділу Національного антарктичного наукового центру, учасника 11, 14 та 17 (сезон) антарктичних експедицій, та їх колег.

polyarnyky

     Наступна зустріч відбудеться з режисером фільму «Дике поле» (за мотивами роману Сергія Жадана “Ворошиловград”) Ярославом Лодигіним 1 листопада о 14:00 в актовій залі гуманітарного корпусу НПУ імені М.П. Драгоманова (вул. Тургенівська, 8/14). Вхід безкоштовний за попередньою реєстрацією –https://goo.gl/forms/su5WauPyM926wLAE3

lodyginДолучайтесь до наших зустрічей, знайомтесь з новими цікавими людьми і змінюйте себе й навколишній світ на краще.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter