Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Міжнародна науково-практична конференція

Міжнародна науково-практична конференція

5-6 жовтня  2007 року  відбулася  Міжнародна науково-практична конференція „Міжкультурні комунікації та толерантність в освіті”, організована Національним педагогічним університетом ім. М.П.Драгоманова та Міжнародним дитячим центром „Артек ”.

Учасників конференції  гостинно прийняв  Міжнародний дитячий центр „Артек”. На  конференції пролунали вітання від: Новожилова Бориса Валерійовича - Генерального директора ДПУ МДЦ     «Артек», Андрущенка Віктора Петровича - ректора Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Ющенко Катерини Михайлівни – голови наглядової ради Міжнародного благодійного фонду „Україна 3000”, Ренато Гуаріні - ректора Першого Римського Університету „La Sapiensa”. 

      

   У конференції взяли участь представники України, Росії, Італії і Казахстану. На протязі двох днів біло заслухано більш двадцяти доповідей та проходила жвава дискусія з актуальнішої проблематики міжкультурних комунікацій та толерантності в світі, що глобалізується. Велику зацікавленість викликали доклади проектора з дистанційної освіти та інноваційних технологій Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова професора Кудіна Анатолія Петровича „Інформаційно-інноваційні технології і толерантність”, декана Кримського гуманітарного факультету Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова професора Гриви Ольги Анатоліївни „Толерантність освіти як передумова толерантного суспільства” ,  Бугрова Володимира Анатолійовича, кандидата філософських наук, доцента, заступника декана філософського факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка – „Высшее образование в Украине: философско-методологический анализ”, Шоркіна Олексія Дмитровича, доктора філософських наук, професора, декана факультету філософії Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського, Степаненко Ірини Володимирівни, доктора філософських наук, професора Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди та інших. Активну участь у підготовці та проведенні конференції брали професори, викладачі та аспіранти НПУ ім. М.П.Драгоманова.

  

   Практичними напрацюваннями в сфері освіти і виховання у полікультурному середовищі ділилися учасники конференції під час роботи круглого столу  „Перспективи співпраці в області  міжкультурних комунікацій  та толерантної освіти”, де була внесена пропозиція конференції за пропонованою тематикою зробити щорічними. Генеральний директор „Артеку” Новожилов Б.В. запросив проводити подібні зустрічі і подальше в „Артеці”, тому що „Артек” – міжнародний дитячий центр, в якому вже багато десятиріч відпрацьовуються технології міжкультурних комунікацій та виховання дітей в дусі толерантності, тут існує як великий досвід з цього приводу, так і велика потреба в осмисленні та науково-методичній підтримці цих процесів.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter