Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Екскурсія культурологів до Фонду культурних ініціатив «ArtHuss»

Екскурсія культурологів до Фонду культурних ініціатив «ArtHuss»

excursion3   27 вересня 2018 року студенти-культурологи ІІІ курсу факультету філософської освіти і науки відвідали видавництво та Фонд культурних ініціатив «ArtHuss». Ціллю екскурсії стало ознайомлення з особливостями видання арт-літератури в Україні.

   Під час екскурсії студенти мали змогу наживо побачити процес створення книжки – від макету на моніторі комп’ютера до готового видання.  Такий, здавалося б, простий процес виявився цікавим для молоді і викликав у них багато запитань. За словами студентів, магія створення книжки зачаровує навіть у наш технологічний час. Слід відзначити, що цей процес – складний, оскільки тут задіяна велика кількість фахівців, від роботи кожного з них залежить кінцевий результат.

excursion2   Після детального вивчення технологічних питань, екскурсанти мали змогу познайомитись з президентом Фонду культурних ініціатив «ArtHuss» Костянтином Кожемякою. Відомий бізнесмен і меценат відкрито розповів про особливості українського і світового літературного ринку, детально зупинився на нішевому сегменті – арт-літературі. Молоді культурологи мали можливість дізнатись про відбір книжок до видання, дизайнерську і редакційну підготовку, друк і просування книжок. Модератором зустрічі став доцент кафедри культурології та філософської антропології Сергій Русаков.

excursion1

   Відзначимо, що книжки вищезгаданого видавництва активно використовуються під час підготовки студентів-культурологів, адже вони спеціалізуються у сфері сучасного мистецтва.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter